Hva er riktig pleie til ditt hår?

Postet av Adam og Eva Paléet den 10. Jan 2017

Vinteren byr på utfordringer, her er litt hjelp til deg som opplever håret som tørt, matt og livløst.


Vi er godt i gang med vinteren og de fleste opplever denne tiden som en relativt dårlig tid for håret. Og det har en naturlig forklaring: Kulden tørker ut hodebunnen på samme måte som hunden din generelt. Det vil si at det er mindre fett og fukt i hodebunnen som håret kan trekke til seg og nære fra. Derfor har håret under denne tiden ekstra stort behov for tilskudd i form av gode pleieprodukter som balsam, rinse-out kur og leave-in kur.



Så hvordan finner du de rette pleieproduktene for ditt hår?

For å forenkle det hele litt så består håret hovedsakelig av fuktighet og proteiner, og det er også disse to kategoriene de forskjellige produktseriene er delt inn i, i ulike kombinasjoner.

Har du et tykt/govt hår, krøller eller mye frizz har håret ditt i utgangspunktet underskudd av fuktighet og det er dette du må tilføre for å få mykhet, liv og glans.

Har du er fint nordisk hår, blondt eller behandlet/bleket har du en naturlig lavere andel av proteiner i håret og må derfor tilføre det for å få tilbake spensten og gjøre det sterkere.

Dette er en enkel regel å forholde seg til og gjelder de fleste, men det kan selvfølgelig forekomme unntak.


Det er viktig å være oppmerksom på at fuktighet gjør håret mer kambart, mykere og tyngre, mens proteiner gjør håret tråere og sterkere. Så husk: Det betyr ikke at kuren din ikke virker selvom håret ditt ikke blir mykt etterpå.


Så til selve produktene:

En rinse-out kur brukes etter shamponering men FØR balsam. Virketiden på en slik kur kan variere men er somregel fra 3-5 min. Denne bør brukes minst en gang i uken.

Rinse-out kur med fuktighet og argan olje fra Redken

Rinse-out kur med proteiner fra Redken


En leave-in kur skal påføres i håndkletørt hår, før evt. ytterlige stylingprodukter som mousse, gele, spray osv. Dette produktet kan brukes etter hver eneste hårvask.


Leave-in kur med fuktighet fra Kérastase

Leave-in kur med proteiner fra Kérastase



For ytterlige spørsmål, kontakt din frisør.

//COLOMBO



Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.