Adam og Eva Skole og Akademi

Adam og Eva Skole og Akademi

Påskeprat - hovedlærer Maya Stark

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 31. Mar 2021

Vi har tatt en påskeprat med vår fantastiske hovedlærer Maya! Maya har jobbet hos oss en årrekke og er en inspirasjon ut av en annen verden.

Kan du fortelle om et av dine morsomste frisørminner? 

Jeg har så utrolig mye gøy jeg har fått lov å være med på i løpet av min karriere, så det er så vanskelig å velge bare et! Jeg har fått reise både inn og utland med yrket mitt, møtt masse fine mennesker som er både mer og mindre kjent og vært både deltaker, hovedperson på scenen og flue på veggen på arrangementer jeg ellers bare hadde kunnet sett på tv uten frisøryrket mitt. Nei, jeg klarer faktisk ikke å velge bare et! 😅💕

 

Hva er det beste med å være lærer?

Det beste med å være lærer er at jeg får være en liten del av mine fantastiske «barns» hverdag i et halvt år, og så få se hvordan de vokser som lærlinger og senere frisører. Ingenting gir meg mer glede enn å se mine tidligere elever lykkes med drømmene sine, og kunne tenke at jeg har fått lov til å være en bitteliten del av deres reise 💕

 


Frøken Covid gir seg ikke, og hverdagen er litt merkelig. Men hvilke kule ting har skjedd i livet ditt det siste året?

Miss ‘Rona legger helt klart en stor demper på hverdagen jeg har vært vant med, men det siste året har jeg fått barn, fylt 30 (😱) og begynt å jobbe på salongen vår på Steen og Strøm 🥰 


 

Påsken er kommet! Har du noen morsomme planer?

Siden jeg er fra Drøbak, selverklært Juleby nummer 1, så har vi en familietradisjon som går på dette at «jula varer helt til påske». Så i påsken skal vi spise pinnekjøtt og ribbe (med påskemodifikasjoner) samt drikke kald påskegløgg 🐣

 

Dine påskefavoritter for håret?

Late røddager slik som man har i påsken er perfekte for å unne håret sitt den kuren man ofte glemmer litt i hverdagen 🙈 Vask håret to ganger med sjampo, klem ut vann og ta i en krukkekur som Matrix Total Results So Long Damage Strength Pak, Kerastase Nutritive Maskintense eller Shu Uemura Silk Bloom hårmaske. Dekk til håret med et håndkle og se en episode av favorittserien din eller gjør noe annet du liker før du skyller ut kuren og fortsetter med balsam 🧖

 

Har du lyst å komme med en siste hilsen til våre fremtidige frisørspirer eller de som sitter i tenkeboksen på å bli frisør?

Frisøryrket byr på så mye spennende muligheter, enten om man ønsker å stå i salong, jobbe med artister eller med TV, jobbe med motebransjen, lage kunst eller brenner for opplæring og kursing. Man møter så mange fine mennesker både i stolen og blant kollegaer. Det er fantastisk å få lov til å hjelpe mennesker med å uttrykke sitt indre jeg, hver eneste dag! Så det er bare å hoppe i det, vi tar deg imot med åpne armer og hjelper deg med å realisere DIN frisørdrøm ✨


Takk for praten Maya, du er en ekte STJERNE og vi elsker å jobbe med deg her på Skolen og Akademiet!

Vi du begi deg ut i et utrolig spennende yrke og gå i Maya sin fotspor, send inn søknad idag!0 Kommentar

Spørsmål i farta - hovedlærer Stian Lund Hernes

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 30. Mar 2021

Stian, vår fantastiske, morsomme, trygge og fine hovedlærer går straks ut i en velfortjent påskeferie. Vi rekker å stille han noen spørsmål før påskeroen senker seg helt!


Kan du fortelle om et av dine morsomste frisørminner?

Det blir fort vanskelig å velge, for jeg har opplevd så utrolig mye morsomt og spennende i min tid som frisør. Men et absolutt top ti, var første kvelden da jeg var på jobb for L'Oréal Professional i Tel Aviv og skulle møte resten av teamet. Som man alltid er når man skal møte en gjeng med nye mennesker, var jeg veldig spent og nervøs. Som eneste nordmann på teamet føler man seg kanskje litt ekstra liten når man kommer fra et så lite land. Det er her man merker at man jobber i verdens beste bransje, for det tok ikke mer enn et "hei" sa var skravla i gang rundt bordet. Det er så mange åpne og imøtekommende kollegaer i dette yrket, på kryss av landegrenser, også deler man jo en passion for faget som gjør at man blir venner på et blunk. Flere av disse har jeg god kontakt med gjennom SoMe den dag i dag.


sunpope.com

 

Hva er det beste med å være lærer?

Det jeg liker aller best med å være lærer er og se progresjonen alle elevene har på så kort tid. Muligheten til å se mestringsglede flere ganger hver dag er helt fantastisk! I tillegg liker jeg veldig godt å knytte kontakter i bransjen, og hva er vel bedre da enn å få lov til å møte mennesker helt i starten av sin karriere? 

 

Frøken Covid gir seg ikke, og hverdagen er litt merkelig. Men hvilke kule ting har skjedd i livet ditt det siste året?

Først og fremst vil jeg bare si at jeg er mega stolt over å jobbe i en bransje som viser seg å være blant landets beste på smittevern. For min del har jo hverdagen endret seg mye, før reiste jeg land og strand rundt og holdt kurs så hverdagen var mildt sagt hektisk. Reiserestriksjonene har jo dermed ført til at man har fått en veldig mye roligere hverdag, og man har fått mye tid til å reflektere og kjenne på hvilke verdier som er viktig. For meg har pandemien blitt en brems, pust i bakken og muligheten til å smale seg for så å kunne nå enda lengre når dette er over. Rett og slett en clean slate! I tillegg har man jo fått jobbet mye digitalt som har vært veldig spennende, og som kommer til å bli en fantastisk ny arena med uendelige muligheter.


 

Påsken er kommet! Har du noen morsomme planer?

Jeg har fått fri hele påsken, så den skal tilbringes med pappa og lillebror, litt hjemme og litt på hytta. Det blir hogging av ved, gå turer, yoga, men også mye avslapping med påskelam og MASSE smågodt!

 

Dine påskefavoritter for håret?

Påsken for meg er VÅR! Snøen smelter, temperaturen blir varmere, sola titter frem og det spirer og gror i naturen. Derfor bruker jeg mye tid på å kvitte meg med vinteren, og etter en lang vinter er håret mitt spesielt tørt. Jeg har jo også naturlig masse krøller, så håret mitt krever mye fuktighet! 

  • Jeg starter med en Fusio Scrub Apaisant fra Kérastase, denne eksfolierer og pleier hodebunnen og renser håret. Virkelig fjerner den lange vinteren. I tillegg er dette en behandling man kan få utført i salongen, og hva er vel ikke bedre enn litt skikkelig spa-treatment i Påsken?
  • Til min vanlige hårpleie elsker jeg Shu Uemura Urban Moisture serien! Den gir rikelig med fuktighet uten å tynge og lukter helt fantastisk. I tillegg kler jo fargen på produktene Påsken ekstra godt ;)
  • Som hårkur har jeg om dagen gått til anskaffelse av MR.SMITH Luxury Masque. Denne gir MASSE pleie, og passer bedre til et litt grovere hår enn jeg selv har, men jeg liker veldig godt mykheten den tilfører, samt at krøllene mine fint kan tynges litt. Pluss! Hvem vil vel ikke ha litt luksus nå om dagen?
  • Helt til slutt bruker jeg også pleie om natten. Dette gir håret rikelig med fuktighet på et tidspunkt som håret jobber med å regenerere seg selv. Her elsker jeg Kérastase sine 8h Magic Night Serum, selv bruker jeg da den for fukt fra Nutritive, men de har også en for de med et bleket hår fra Blond Absolue! 

 


Har du lyst å komme med en siste hilsen til våre fremtidige frisørspirer eller de som sitter i tenkeboksen på å bli frisør?

Gjør som meg og bare gjør det! Når jeg selv satt i tenkeboksen var jeg veldig usikker på om dette var noe for meg, men for første gang i mitt liv gjorde jeg noe spontant og sendte inn en søknad til Adam og Eva Skolen, og har aldri sett meg tilbake. Det er en så fantastisk og stor bransje full av muligheter for alle! Jeg elsker jobben min, og quote Marc Anthony; "Love what you do and you'll never work a day in your life!".


Takk for praten Stian, du er helt UNIK! Vi elsker å ha deg her på skolen og på akademiet!

Vil du gå i Stian sine fotspor? Nettsøknad finner du her.

 

 


0 Kommentar

ÅPENT HUS

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 11. Mar 2021

Vi ønsker at du som ny søker og kanskje ny elev her hos oss skal få muligheten til komme på besøk! Vi har derfor ÅPENT HUS hver ukedag frem mot sommeren. Her vil du kunne få omvisning av våre store lokaler, spørre de spørsmål du sitter inne med og vi kan veilede deg fra drøm til virkelighet! 

Book inn ønsket dag og tidspunkt via denne mailen: skolen@adamogeva.no. Slik at vi kan sørge for godt smittevern.


Hvorfor velge Adam og Eva skolen?

Mulighetene er mange hvis du velger å være elev hos oss. Hos oss får du grundig og oppdatert undervisning, samtidig som du får rom til å utvikle din egen stil. Vårt ønske er å gi elevene våre erfaring med å jobbe som frisør så tidlig som mulig.

En frisørutdanning hos oss krever ingen tidligere utdanning eller erfaring innen faget. Det holder å ha gjennomført grunnskolen.

Vi tilbyr både dagkurs (6mnd) og kveldskurs (11mnd - deltid) med oppstart tirsdag 10.august.


Motivasjon og interesse for faget

Frisøryrket handler om mye mer enn det å klippe hår. Det handler også om å holde seg oppdatert på de nyeste trendene, det å vite hvilke nye produkter som har kommet på markedet og hvilke nye og innovative løsninger som gir kundene dine det resultatet de ønsker seg.

Har du motivasjon og interesse for faget? Ja, da vil vi komme i kontakt med deg! Du behøver ingen tidligere erfaringer med frisørfaget for å søke hos oss.


Søk i dag!

Synes du frisørfaget høres interessant ut? Søk hos oss i dag! Har du spørsmål er det bare å ta kontakt! Adam og Eva Skolen har rullerende inntak med oppstart to ganger i året, januar og august. 

 
0 Kommentar

Spørsmål i farta - hovedlærer Tina Odingo

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 11. Mar 2021

Med et nydelig stort smil, fargerike klær og drømmehår er det ikke vanskelig å legge merke til vår hovedlærer Tina Odingo! Vi stopper henne opp mellom slagene av undervisning for å stille noen raske spørsmål.

Hvorfor valgte du å bli frisør og hvor tok du din utdannelse?  

Jeg hadde 2 friår etter VGS, fordi jeg ikke visste hvilken utdanning jeg ønsket å ta. Det var mye venner og familie som kom med forslag hele tiden, for å hjelpe meg i gang. Så det er takket være en venninne at jeg valgte å gå Adam og Eva Skolen. Der forelsket jeg meg i faget, og har ikke angret en dag siden!   


Hva er det beste med å være lærer?  

Det beste med å være lærer er og få være med på veien fra frisørspire til superstar! Jeg får møtt så mye kule elever, og de gir meg utrolig mye inspirasjon som jeg tar med tilbake til salongen.  Frøken Covid har holdt på ett år nå og det har vært en merkelig tid! Men hvilke kule ting har skjedd i livet ditt dette året?

 Jeg ble faglig leder for verdens fineste gjeng på Adam og Eva teaterplassen. De gir meg så mye liv og energi. Jeg elsker hver dag jeg får komme på jobb og henge med gjengen min. 

  

 

Har du lyst å komme med en siste hilsen til våre fremtidige frisørspirer eller de som sitter i tenkeboksen på å bli frisør?

 Frisørreisen er helt fantastisk! Man får utfordret seg selv hver dag, og man får skape og være kreativ hele tiden. I tillegg møter man så utrolig mange fine folk på veien. Sitter du i tenkeboksen, så sier jeg "BARE GJØR DET!"


Tusen takk for at du tok deg tid Tina, vi elsker å ha deg her på skolen!

Ønsker du å bli elev ved Adam  og Eva Skolen? Trykk her.

 


0 Kommentar

Spørsmål og svar

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 24. Nov 2020


Er det lett å få jobb?

Det er et stort behov for frisører og lærlinger i Norge i dag. Ulike faktorer spiller inn på hvor lett det er å få seg jobb, som f.eks ditt engasjement, holdning og fravær i skoletiden. Adam og Eva Skolen har høy status hos salonger i hele landet, dette gjør at veien til fast jobb kan bli enklere.

 

Når er det opptak?

Adam og Eva Skolen har rullerende opptak. Vi oppfordrer deg til å søke så tidlig som mulig, da det er stor pågang til våre studieplasser hele året. Skolestart er i januar og august.

 

Hvordan søker jeg? 

Søknadskjema finner du her!

 

Hva skjer etter søknaden er mottatt av skolen?

Skolen behandler søknaden, og du blir deretter kontaktet for et telefon - intervju. Skolen legger vekt på motivasjon og interesse for faget.

 

Hva kreves for å komme inn?

Av formell utdanning krever vi kun at grunnskolen er gjennomført. Om du har erfaring med hår eller ikke, har ingen betydning. Når vi har mottatt søknaden din, vil vi ta kontakt med deg for et intervju. Det vi er spesielt opptatt av, er din motivasjon for å søke akkurat vår skole, dine drømmer og mål, i tillegg  til hvilke egenskaper du har som vi kan bygge videre på mens du er hos oss. Du må kunne beherske norsk godt, både muntlig og skriftlig, da undervisningen foregår på norsk.

 

Hva koster skolen?

Skolen koster kr 85.000,-. Avgiften inkluderer alt materiell som forbrukes i skoletiden, foruten skrivemateriell.

 

Er skolen støttet av Statens Lånekasse?

Adam og Eva Skolen er 100% støttet av Statens Lånekasse.

 

Hvordan får jeg svennebrev?

Det er to veier som leder til svennebrevet:

1. Lærling: Utdannelsen tar utgangspunkt i 4 år. Du får 6 måneder fratrekk fra Adam og Eva Skolen. Du får 12 mnd. fratrekk for VG1 Design og håndverk. VG2 Frisør gir 12 mnd. fratrekk. Alle andre VG1 og VG2 gir 3 mnd. hver i fratrekk.


2. § 3-5 Praktiskandidat (Også kalt privatist): Tar i utgangspunktet 5 år. Ingen krav til skolegang eller kurs. Ingen aldersgrense. Du får 6 måneder fratrekk for Adam og Eva Skolen.

Uansett modell: du må bestå en tverrfaglig eksamen (FRI3102) før du kan gå opp til svenneprøven.


Vi veileder deg fra drøm til virkelighet! Send oss en søknad i dag. Vi gleder oss til å snakke med deg!


0 Kommentar

Powered by: Bloc