Adam og Eva Skole og Akademi

Adam og Eva Skole og Akademi

KUNDEPERIODE

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 28. Nov 2018

Som en del av utdanningsløpet til våre elever fungerer Adam og Eva Skolen som salong en måned per semester. I tillegg til å ha kunder skal også elevene prøve seg som resepsjonister og ha ansvar for å registrere kunder, ta betaling og ha kontroll på salongen.

Vi tok en rask prat med to av våre resepsjonister mellom arbeidsoppgavene deres.

Hvordan er det å jobbe på mennesker etter mye trening på dukkehodet?

Victoria: SKUMMELT! Men det var veldig gøy når man først hoppet inn i det. Det er annerledes å jobbe på ekte mennesker. Det blir mye mer variasjon siden alle kunder ønsker ulike uttrykk med klippen. Det å få hjelp av lærerne til å få det beste frem i hver klipp/farge, gjør det utrolig givende.

Jessica: Arbeid på dukke var nødvendig for å bli trygg på det grunnleggende, men det er utrolig gøy å endelig få jobbe på mennesker. Man må tenke mye mer etter hvordan man utfører verktøyføring som f.eks varme fra føneren. 

 

Var det skummelt å skulle ta imot første kunde i stolen? 

Victoria: Det er alltid skummelt å hoppe inn i noe for første gang, men også lærerikt, det er jo dette jeg vil jobbe med!

Jessica: Litt. Spesielt frykten for at kundene ikke skal bli fornøyde.

 

Hva slags erfaringer har du gjort deg så langt i kundeperioden? 

Victoria: Viktigheten med god kundeservice. Fra kunden kommer inn døren til de forlater salongen. Jeg har også erfart at en klipp kan klippes på ulike måter og det super gøy med nye tips og råd fra lærerne. 

Jessica: Jeg har fått prøve ut forskjellige fargeteknikker, både striper og helbleking. Det har vært gøy å få et innblikk i de forskjellige produktene. Det er også veldig viktig med god kundeservice, snakke og lytte til kunden og alltid være positiv.

 

Hva er det viktigste å tenke på når man har en kunde i stolen?

Victoria: Det viktigste er at kunden føler seg trygg og ivaretatt. Er jeg usikker på hva jeg skal gjøre så passer jeg på å spørre læreren min om hjelp en gang for mye enn en gang for lite.

Jessica: Kundeservice! Det å yte god kundeservice og få kunden til å føle seg trygg. 

 

Hva er det morsomste du har gjort på kunde i kundeperioden? 

Victoria: I løpet av kundeperioden så langt synes jeg "saks-over-kam teknikk" er veldig gøy! Det er også veldig morsomt og givende å se hvor fornøyde kundene blir!

Jessica: Striper! Det er en stor jobb, men det er veldig gøy å se hvor mye forandring man kan skape med denne teknikken. 


Tusen takk for praten jenter, da skal dere få lov å jobbe igjen!

Nå går det raskt mot eksamensperiode og avgangsvisning for elevene, en utrolig spennende tid i møte.

Vi har fortsatt noen ledige timer før siste kundedag torsdag 6.desember. 

Ta kontakt på telefon: 23135090 for å booke din time. For prisliste se her. LONDONVISNING

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 28. Nov 2018

I morgen skal våre interne medarbeidere i Adam og Eva inspirere oss med siste trend innen hårmote fra London. Et knippe medarbeidere får hvert år æren av å dra til frisørmessen Salon International på ExCeL i London.

Dette gjør vi for å booste kreativiteten og faglig påfyll. Våre medarbeidere kommer hjem fulle av inspirasjon som skal videreformidles til resten av Adam og Eva, som resulterer i vår årlige «LONDONVISNING».

Alle i Adam og Eva er inviterte, deriblant våre elever ved Adam og Eva Skolen.


Hver enkelt av frisørene som reiser til London får friheten til å uttrykke sin inspirasjon og faglig uttrykk på sine modeller. Om det er fargeteknikker, klippeteknikker eller kreative oppsett teknikker er opp til en hver. Målet med «Londonvisningen» er å vise siste skrik innen hårmote. 

 

Vi gleder oss til å bli inspirerte!!


Er du frisør og ønsker å jobbe i Adam og Eva? Les mer her.Hvorfor velge Adam og Eva Skolen?

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 21. Nov 2018

Adam og Eva skolen er i dag anerkjent i hele landet for høy kvalitet, dyktige elever og undervisningspersonell på vår frisørutdanning. Mange av dagens elitefrisører har sitt utspring fra skolen, som i over 30 år har markert seg som den grundigste og mest oppdaterte innenfor frisørutdanning. 


Søknadskjema finner du her!


Frisørutdannelse omfatter mye!

Har du lyst på en spennende og kreativ karrière der du hele tiden kommer i kontakt med nye mennesker? Har du ambisjoner om å bli stylist, jobbe i film/tv bransjen eller kanskje bli "barber" å ha herrene i fokus? Da tyder mye på at en frisørutdanning kan være det rette for deg!  

Å komme riktig ut fra start er viktig uansett hva du vil med livet ditt. Også om du vil bli en dyktig frisør. Å velge riktig skole kan være avgjørende for din motivasjon, din faglige dyktighet, din kreativitet og ikke minst for ditt selvbilde som frisør. Dette vil i stor grad påvirke din yrkeskarriere; ønsker du å ha muligheten til selv å velge hvor du vil jobbe, eller vil du bli nødt til å ta det som måtte tilbys deg, du bestemmer selv.

Adam og Eva Skolen gir deg det beste fundamentet for videre utvikling i frisørfaget! 


Rullerende inntak

Vi har stor pågang av søkere hele året, med rullerende inntak. Det er skolestart to ganger i året: januar og august. Etter at vi har mottatt din søknad, vil vi ta kontakt med deg på telefon for å avtale et hyggelig møte. Bor du langt fra Oslo tar vi gjerne et telefonmøte!


Læreplass

Adam og Eva Skolen eies og driftes av Adam og Eva. Dette sikrer kvalitet, innovasjon og kreativitet. Vi har et stort nettverk som kan sikre deg en trygg læreplass.


Søk Adam og Eva Skolen i dag. Vi gleder oss til å høre fra deg!
Start din frisørkarriére idag!

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 21. Nov 2018

Adam og Eva Skolen er i dag anerkjent i hele landet for høy kvalitet, dyktige elever og undervisningspersonell på vår frisørutdanning. Adam og Eva Skolen er en 6 måneder grunnutdannelse i frisørfaget og har oppstart to ganger i året. Torsdag 3.januar 2019 er første skoledag for vårkullet og vi har fortsatt noen ledige studieplasser til våren om du ønsker å starte din frisørdrøm nå! 

Ta gjerne kontakt med oss på telefon 23135090 for en samtale, eller send inn en nettsøknad her. Du vil bli kontaktet så fort vi mottar din søknad. 

Vi veileder deg fra drøm til virkelighet.MULIGHETENE I FRISØRYRKET ER MANGE! Peder Vigtel Wallentin startet selv sin karrière på Adam og Eva Skolen og har siden jobbet både i salong og som lærer. Les historien hans her.STAFF TRAINING

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 16. Nov 2018

I Adam og Eva har vi veldig fokus på det faglige og tekniske rundt klipp, farge og styling. For oss skal alt kvalitetssikres fra man begynner som lærling og gjennom hele frisørkarrieren.


"Slik frisørbransjen er i dag er det alfa omega å ha de grunnleggende fagkunnskapene på plass. Nye trender kommer raskere enn før, og mange ser det som utfordrende å følge med. Alle mine ansatte har vært i gjennom akademikursene Adam og Eva Akademi tilbyr, og dette gjør at de føler seg trygge i hverdagen, og kan virkelig leke seg med kundene. Dette er en viktig investering for meg som salongeier. Som kreativ leder i Adam og Eva Gruppen er jeg selv med å utvikle akademikursene og holder de fortsatt. Jeg får nye «aha opplevelser» hver gang, da dette er kurs som fint kan gjennomføres flere ganger for å repetere og oppdatere fagkunnskap." forteller Eirik Thorsen, kreativ leder i Adam og Eva.

STAFF TRAINING er interne kurs, for alle våre ansatte, som holdes på Adam og Eva Skole og Akademi tre ganger i året, over tre dager. På disse dagene får man en grundig gjennomgang av alt det grunnleggende, ulike teknikker og inspirasjon fra våre akademikonsulenter. Det er intensive dager, men meget lærerike og nyttige kurs.


«Man må kunne det grunnleggende 

for å kunne leke kreativt»

Adam og Eva akademikonsulent, Anne Lise Dale


Etter STAFF TRAINING kommer våre lærlinger og frisører faglig styrket tilbake til sin salong, og kan bruke sin grunnleggende kunnskap for å jobbe enda mer kreativt, dette gir oss som firma og våre kunder en ekstra trygghet.


Ønsker du og din salong ekstra kompetanse eller inspirasjon innenfor et felt? Vi skreddersyr også kurs for eksterne salonger, les mer her.Utplassering | YFF

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 9. Nov 2018

Våre elever ved Adam og  Eva Skolen er for tiden ute i en to ukers lang yrkesfaglig fordypning, også kalt YFF. Dette er en utplassering i en frisørsalong  der våre elever skal kunne få et innblikk i arbeidslivet og arbeidshverdagen til en frisør. 

Vi tok en prat med to av våre elever, Frida og Victoria, som er utplassert på Adam og Eva Arkaden. 

Hvorfor hadde du lyst til å bli frisør? 

Frida: Har egentlig vært det jeg ville siden jeg var liten. Alltid kosa meg når jeg har drevet med hår, så hvorfor ikke bare kjøre på. Liker at det er et kreativt yrke og at hverdagen ikke er lik.

Victoria: Det er kreativt og spennende! ALLTID nye ting å lære.

 

Hva er det med frisørfaget som virker så spennende? Noen nye erfaringer under YFF perioden så langt?

Frida: Eksperimenter med farge og få brukt kreativiteten sin. Mange nye erfaringer både når det kommer til kundeservice og det å drifte en salong. Veldig gøy og spennende!

Victoria: Kunstnerisk og kreativt!

 

Frida fikk ny farge av vår lærer Miriam/Adam og Eva Arkaden


Hvor hadde du hørt om skolen? 

Frida: Instagram. Jeg likte veldig "viben" skolen ga og følte det passet meg perfekt!

Victoria: Jeg fikk anbefalt skolen gjennom en venninne som er frisør og når jeg gjorde research synes jeg skolen virket veldig bra, i tillegg til at den så moderne ut!

 

Hva er forventningene dine og drømmene dine i frisøryrket?

Frida: Alltid lære nye ting, videreutvikle meg og være kreativ!

Victoria: Lære masse gjennom karrieren. Møte mange nye mennesker og kanskje reise/oppleve mye!

 

Hva vil du si til andre som sitter med frisørdrøm i magen?

Frida: Kjør på!!  Det er såå  mye mer i frisørfaget enn man tror!

Victoria: KJØR PÅ!


Etter disse to ukene i YFF er elevene tilbake på Adam og Eva Skolen der første kundeperiode venter. Ønsker du å være kunde her hos oss? Vi tar imot timebestillinger via telefon, så ta kontakt på 23135090.

Eller ønsker du kanskje å følge FRISØRDRØMMEN du også? Søknadskjema finner du her.Svennebrevstrening - kurs

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 5. Nov 2018

Er du lærling som nærmer deg svenneprøven? Føler du at du trenger ekstra faglig påfyll? Er du usikker på arbeidstegninger eller f.eks oppsett? Denne uken holder Adam og Eva Skole og Akademi svennebrevstrening - kurs.

Kurset passer for lærlinger som skal forberede seg videre mot et svennebrev. Man jobber målrettet med kompetansemålene innenfor frisørfaget. Det vil legges stor vekt på planlegging, dokumentasjon, gjennomførelse og vurdering.

«Vi ønsker at lærlingene skal vite 

hva svenneprøven innebærer og 

hvordan de blir vurdert, så de er 

trygge når dagen er der.»

Kristine Bommen, nemndsmedlem i frisørfag og kursholder


Kurset blir gjennomført med demonstrasjoner og "hands on - trening" på modell og baseres på fire moduler: Tegning, herre, oppsett og klipp, kjemi og frisyreforming. Ønsker du mer informasjon eller ønsker å bestille plass på neste svennebrevstrening i april 2019? Se mer informasjon her.

Harlem Alexander jobber på Adam og Eva Steen og Strøm, når han ikke er på oppdrag rundt om i Norge og verden. Han bestod sitt svennebrev i 2012 og har tidligere gått Adam og Eva Skolen, samt svennebrevstrening.

"Ved å ha gjennomført svennebrevstrening sitter du igjen med utrolig mye kunnskap og trygghet. Du blir grundig vurdert og evaluert ved hvert arbeid, som gjør at du er godt forberedt til svennebrevet. At hardt arbeid gir resultater er det ingen tvil om! Jeg hadde aldri vært der jeg er i dag, om jeg ikke hadde hatt så dyktige folk rundt meg, som byr på seg selv og sin kompetanse. 

Ved å ha fullført grunnutdanningen og svennebrevstrening ved Adam og Eva Skole og Akademi hadde jeg motivasjon og trygghet til å begi meg ut på andre eventyr som Oslo Runway, New York Fashion Week, Paris Fashion Week og ikke minst Victoria`s Secret Show! Så skal jeg gi et lite tips må det være; ta ansvar og gjør deg god, du vil aldri angre!", avslutter Harlem.
Powered by: Bloc