Frisørlønn

Postet av Adam og Eva akademiet den 10. Jun 2020


Har du en drøm om å bli frisør og lurer derfor på hva en forventet frisør lønn er? Lurer du kanskje samtidig på hvordan du kan få en frisørutdanning? 


Ved å ta en frisørutdanning gjennom Adam og Eva skolen kan vi hjelpe deg mot drømmen om å bli frisør. Vi har gjennom årene utdannet en rekke dyktige frisører landet rundt og også internasjonalt. Gjennom oss vil du få den kunnskapen og støtten du behøver for å lykkes. 


Ønsker du å vite mer om hva forventet frisør lønn er og hvordan du kan lykkes som frisør?

Da bør du lese videre!


Hva kreves av en frisør?

For å lykkes som frisør er det først og fremst viktig at du liker å jobbe med mennesker og er "sulten på faget". I tillegg er det viktig at du liker en utfordrende hverdag. Du må også være flink til å kommunisere slik at du får med deg akkurat hva det er kunden ønsker og være forberedt på at kunden i stolen dømmer ditt arbeid, og har ofte høye forventninger. Derfor er det også viktig med god kommunikasjon. 


Deretter er det øvelse som gjør mester for å lykkes. Du må like å lære nye ting, da frisøryrket og trender er i stadig bevegelse. Her gjelder det å få med seg de kursene du har mulighet til å delta på, som er relevant for din kundebase. Er du en kreativ sjel velger du med andre ord riktig yrke som frisør. 


For å kunne oppnå forventet frisør lønn, må du også ha respekt for andres tid, og du må være tålmodig. Høyt fravær på frisørskolen vil sette deg lenger bak i jobbsøkerkøen, da salonger er avhengige av at frisørene møter opp til avtalte bookinger, åpningstider samt varierende skift.  



Hva kan du forvente i frisørlønn?

Hva du kan tjene i frisørlønn kan variere og basere seg på mange faktorer. Skal du for eksempel opprette et enkeltpersonforetak å jobbe som frilanser? Skal du ”leie stol” i en salong? Eller skal du være fast ansatt med timebetalt eller som oftest provisjonsbetalt? Det finnes mange måter å jobbe som frisør på, og hva som lønner seg mest kommer helt an på hvor mye arbeid du velger å legge i det og hvor du jobber.

En gjennomsnittlig frisør lønn ligger på 363 480 kroner høsten 2018 ifølge SSBMen en frisør kan gjerne tjene mer eller mindre enn dette, alt ettersom. For eksempel så kan en hardtarbeidende frisør som jobber provisjonsbasert ofte oppleve å tjene mye mer enn dette.

Er du usikker på hvordan du bør jobbe som frisør og hvordan du kan få forventet frisørlønn? Ta kontakt med noen som allerede jobber som frisør, både selvstendig eller som fast ansatt i en salong, og som har litt erfaring for å få tips og råd. 


En god utdanning er viktig for frisørlønnen

For å kunne få forventet frisørlønn og jobb, er det viktig at du velger en god utdanning. Ved å ta frisørutdanningen gjennom Adam og Eva skolen kan vi garantere deg en god utdanning med faglig dyktige frisører. Vi har utdannet frisører landet rundt, som har gjort stor suksess i yrket! 


Vi har skolestart i januar og august med rullerende opptak. Fordi vi opplever stor pågang av søkere, anbefaler vi deg å søke så snart du kan. Du kan enkelt legge inn en søknad her. Etter mottatt søknad, innkalles du til intervju. Her legger vi stor vekt på din motivasjon og interesse for frisørfaget. 


Ved å ta utdanningen gjennom oss vil du få en trygg utdanning der vi hjelper deg ut i en sikker jobb.


Søk i dag! 




Peder sin hverdag som elev | Adam og Eva Skolen

Postet av Adam og Eva akademiet den 10. Jun 2020

Peder Vigtel Wallentin fullførte hele sin studietid ved Adam og Eva Skole og opplæringskontor. Siden har Peder jobbet mye ute i moteverden med å assistere på flere ulike stylingjobber for magasiner og utallige arrangementer. Nå jobber han som faglig leder på Adam og Eva Paleet, og har også vært en del av lærerteamet på Adam og Eva Skolen. 

Vi intervjuet Peder den gang han var elev ved Adam og Eva skolen og tar nå et hyggelig tilbakeblikk.



Hvorfor valgte du å bli frisør?
Jeg visste ikke helt hva jeg ønsket å gjøre etter at jeg var ferdig på videregående skole. En venn av meg anbefalte Adam og Eva Skolen, og yrket som frisør virket perfekt for meg siden jeg alltid har hatt lyst til å jobbe med mennesker.


Hvordan har den første tiden din som frisørstudent vært?
Jeg fikk et veldig godt inntrykk av Adam og Eva Skolen fra første dag. Vi ble godt mottatt og det ble allerede da opprettet en god kontakt mellom lærere og elever. Det er en avslappet stemning ved skolen som gjør at man føler seg hjemme. Det er også folk i alle aldere her, noe jeg syntes er veldig bra.


Har du noen tidligere frisørerfaring?
Nei, jeg hadde ingen frisørerfaring før jeg begynte på Adam og Eva Skolen annet enn at jeg hadde klippet håret på noen venner av meg. Elevene ved skolen er en blanding av de som har en del arbeidserfaring fra tidligere og de som er helt nye innen frisøryrket. Erfaring er ingen forutsetning for å bli student ved Adam og Eva Skolen.


Hvilke interesser har du og hva liker du å bruke fritiden din på?
Jeg er veldig sosial og liker å jobbe med mennesker og er glad i musikk. Som sagt hadde jeg ingen frisørerfaring fra tidligere så alt dette er nytt for meg.


Hvor ønsker du å jobbe etter endt utdanning?
Adam og Eva. Jeg trives kjempegodt her!


Hva er det beste med å gå på Adam og Eva Skolen?
De motiverende lærerne, den gode stemningen og studiemiljøet, samt dyktige folk. Det skjer noe nytt hver dag og man trenger ikke bruke studietiden på å lese hele tiden.


Hvem vil du anbefale frisøryrket til?
Det er ingen spesielle mennesker dette passer for, men det er kanskje en fordel å like mennesker siden det tross alt er det mann jobber med. Hvis du går med en ”liten frisør i magen” så er det bare å kjøre på. Det må prøves!


Hva gjør du om 10 år?
Jobber på diverse arrangementer (Oslo Fashionweek for eksempel) og freelance.


Det har vært utrolig gøy og spennende å følge Peder på denne reisen fra elev til ferdigutdannet frisør! Og Adam og Eva Skolen har satt utrolig stor pris på å ha Peder som en del av det flotte lærerteamet!