Kérastase Aura Botanica

Postet av Adam og Eva den 6. Mar 2017

Kérastase blir grønne med en ny hårpleieserie med 98 % naturlige ingredienser, som arganolje fra Morokko og kokosolje fra Samoan øyene. Dette er en fortryllende oppskrift til en serie representert av Toni Garrn.



Naturlig skjønnhet

Det å leve sunt, beskytte miljøet og oppføre seg på en ansvarlig måte er idealer mange folk i skjønnhetsverdenen har. Decléor har laget «skin, body, mind» som sin ledende etikk. Matrix har nettopp lansert en naturlig hårpleie serie, Biolage R.A.W, og nå gjør Kérastase det samme med Aura Botanica. Pioneren innen luksuriøs hårpleie viser sin første serie med pleieprodukter med 98 % av ingrediensene fra naturlig opprinnelse, skapt for å tilfredsstille folk sitt ønske om naturlighet. Arganolje, som er dyrket i Atlasfjellene i Marokko, har blitt verdsatt i århundrer i landets skjønnhetsbehandlinger for sin næringsrike, fuktighetsgivende kvalitet og glansen det gir håret.

Kokosnøttolje som gror i den vulkanske jorden på Samoaøyene, skjærgårds paradiset i Polynesia, trenger inn i det kapillære fibret, og gir derfor fuktighet, beskyttelse, smidighet og varig styrke. Det er ingen silikoner, sulfater eller parabener i den, og den lille prosentandelen i hårbadet, fondanten og den fuktighetsgivende håroljen, som ikke er en naturlig ingrediens er rett og slett konserveringsmidler, parfyme eller mykgjørende midler.



Rettferdig handel

Ved å respektere økonomiske, sosiale og miljørettigheter, praktiserer Kérastase på en rettferdig og støttende måte i sin handel. Ved å velge Targaninesamfunnet for sin produksjon av arganolje, hjelper Kérastase kvinner i sine egne omgivelser med å fremme deres utvikling ved å gi tilgang til midler for å lære seg å lese og skrive, og omsorgsfasiliteter for barn. Kérastase bidrar også til å bevare Arganiatreet i Marokko. Den samme fremgangsmåten blir brukt i Oseania, ved å arbeide med NGO Women in Business Development (WIBDI). Her er kokosolje en av råvarene som er bidrar til utvikling og helse i den lokale økonomien, samtidig som det hjelpet Samoanerne med å ta opp bioproduksjon på øya.



Biologisk nedbrytbar og økologisk ansvarlig

Aura Botanica oppnår 97 % bionedbrytbarhet i sine formler. Når du ser på detaljene, forstår du at de fleste av disse produktene nesten har en fullstendig evne til å bli brutt ned av bio-organismer. Som deres innhold, er serien sin innpakning også økologisk designet, med en lettere emballasje som derfor inneholder mye mindre plast. Lokket alene sparer eksempelvis opptil 45 tonn plast per år, og Bain Micellaire (Micellar Bath Enhancer) er laget av 100% resirkulert plast.


Toni Garrn – En supernaturlig og artistisk inspirasjon

Hvem er bedre enn enestående Toni Garrn til å representere den nye Aura Botanica serien? I en alder av 24år er denne damen som en gang var ansiktet til Calvin Klein, nå et medlem av den glamorøse og prestisjefylte sirkelen av Kérastase ambassadører sommen med Anja Rubik. "Jeg har hatt en veldig sunn livstil siden jeg startet som modell, som var når jeg var 14år", sier Toni.

Med sitt lange, flammende blonde hår, fastslår Toni at hun har en veldig enkel hårrutine. «Jeg tror jeg gjør mindre enn andre kvinner. Jeg vasker håret mitt etter at jeg har trent eller etter at jeg har reist. Er det litt tørt, så bruke jeg kokosolje. Bortsett fra det ... Jeg har aldri gjort frosting eller noe annet. Fargen min bare varierer med solen. Jeg har alltid prøvd å bruke så mange naturlige produkter som mulig. Alt jeg spiser, hva jeg påfører ansiktet eller håret mitt må være så naturlig som mulig», sier Toni, som elsker kokosolje.

Naturen er helt klart ett stort kjemilaboratorium der fagfolk har vært i stand til å velge det beste for å imøtekomme vår vending mot naturkosmetikk.






​BIOLAGE R.A.W.

Postet av Adam og Eva den 6. Mar 2017

Detoxing, kompostering, veganisme, resirkulering, grønn arkitektur, frivillig enkelhet: interessen for en grønnere livstil øker. Matrix Biolage R.A.W ble lansert for å kunne tilby et naturlig alternativ for den grønne generasjonen.



Tilbake til Naturen

Gamle skjønnhetsritualer var kjente for å være ekstremt sofistikerte, og brukte naturlige produkter som honning, leire og steiner. I de siste tiårene har derimot skjønnhetsindustrien skapt overflod av produkter og prosedyrer som inneholder tunge kjemiske ingredienser. Nå har flere og flere merker gjenoppfunnet de essensielle skjønnhetsproduktene med en forenklet oppskrift, ved å fremheve naturlige ingredienser som et svar på den økende økologiske bevisstheten i samfunnet. Nøtter og essensielle oljer, leire og andre mektige formler som er funnet i naturen erstatter silikoner, parabener og kunstige farger. Hjemmelagde masker og organisk spa fra bestemor sine gamle oppskrifter er inspirasjonen bak Matrix sin nye Biolage R.A.W. En serie med nesten helt naturlige hårpleieprodukter, som i tillegg kommer i resirkulert og biologisk nedbrytbar emballasje. I over 25 år har Biolage vært en revolusjonerende hårpleieserie med naturlige og botaniske formler som gir profesjonelle resultater. Nå tar merket det et steg videre med Matrix Biolage R.A.W.



Ekte Innovasjon

For å skape denne konsentrerte naturlige serien, har Matrix sine forskere skapt stabile formular med rene, økologiske og etiske ingredienser hentet fra de fire hjørnene av verden. Den rike lava leiren kommer fra Marokko, den hvite bivoksen fra forskjellige land i Afrika, korianderen fra Bulgaria og yukka’en fra USA. Og alle formlene er biologisk nedbrytbare.




Ekstrem Ytelse

Det er utviklet 3 formler for å redde fargebehandlet, skadet eller livløst hår, slik at alle kan finne akkurat den som passer sitt hår. «Nourish» gir en boost av fuktighet med quinoa, honning, kokosnøttolje og leire. «Uplift» tilfører fylde, volum og glans til slitent hår ved hjelp av sesamfrø, grapefrukt, kiwi og leire. «Recover» pleier svekkede hårtyper med yucca, goji, leire og korianderolje. Med disse unike formlene blir håret ditt mykt, glansfullt og medgjørlig. Hver serie har også sin egen leiremaske, som tilfører håret ekstra dyptgående pleie. For dem som ønsker en dose silkeaktig glans i hverdagen, er det også en oljespray som kan brukes som en behandling før sjamponering, blandet i masken eller conditioneren, og som kan påføres som et avsluttende leave-in produkt i lengder og spisser. Den kan til og med brukes som en rik fuktighetsgivende olje på kropp og ansikt.



1 Kommentar

SHARING BEAUTY WITH ALL

Postet av Adam og Eva den 2. Mar 2017

L’Oréal en verdens ledende innenfor beauty med 42 fabrikker spredt over hele kloden og med 32 merkevarer vi alle kjenner. Da sier det seg selv at det gjør en forskjell, når L’Oréal har dette på agendaen. Det var i 2009 L’Oréal besluttet å redusere sitt miljøavtrykk ved å redusere sitt CO2-utslipp, energiforbruk, vannforbruk og avfallsmengde med 50 % fra 2005 til 2015. Selv om det i seg selv var ambisiøst, ble det i 2013 besluttet å sette ambisjonen helt opp til 60 % innen 2020 som en del av programet Sharing Beauty With all.


«Sharing beauty with all» som ble lansert i 2013 baserer seg på 4 pilarer som inkluderer hele L’Oréals verdikjede fra utvikling av produkter via produksjon og markedsføring og til sluttbrukeren.


100 % av L’Oréals palmeolje er bærekraftig og RSPO-sertifisert.


L’Oréal fremstiller 87 % av produktene sine selv - det svarer til mer enn 6 milliarder enheter, så det er naturlig nok fabrikkene som bidrar med den største miljøinnsatsen. Vann til rensing av produksjonsanlegg gjenbrukes, og det benyttes også høy grad av damp i stedet for vann. 9 av fabrikkene er CO2-nøytrale ved at de bruker solceller, tre eller biomasse som energikilde.

L’Oréal har også gått i partnerskap med sine leverandører for å sikre et bæredyktig valg av råvarer. Det inngår ca. 1400 forskjellige naturlige ingredienser i L’Oréals produkter og en lang rekke av dem dyrkes i Fair Trade bruk. Mange av råvarene stammer fra ’solidarity sourcing’ for å fremme sosial inkludering. F.eks. kjøper L’Oréal all sin arganolie fra et bæredyktig bruk i Marokko som har skapt arbeid til mer enn 300 kvinner og som dermed er i stand til å forsørge sin familie. Dessuten bremser dette ørkenens fremmarsj.