Vi pusser opp!

Postet av Adam og Eva Arkaden den 5. Okt 2016

Bilderesultat for adam og eva arkaden


I Oktober skjer det spennende ting i vår salong her på Arkaden - vi skal nemlig freshe opp salongen, og det medfører dessverre at vi stenger dørene mens arbeidet pågår.Da holder vi altså stengt f.o.m 15/10 t.o.m 22/10Vi ønsker hjertelig velkommen inn til Grand Re-Opening Mandag 24/10!


.

.

.

.

.


I mellomtiden minner vi om at nettbestilling her på adamogeva.no aldri stenger!


KEEP CALM AND MAKE A HAIR APPOINTMENT

Bilde
Extensions FAQ

Postet av Adam og Eva Arkaden den 18. Aug 2016

Drømmer du om lengre hår, fyldigere hår eller effekter? Vi gir deg en liten oversikt over ofte stilte spørsmål om Extensions, så kanskje du får svar på noe av det du lurer på!

Hvilke typer av extensions gjør dere?

Hos oss har vi to forskjellige systemer, og forskjellige frisører som utfører disse.


Tape Extensions

Dette er extensions som kommer ferdig montert på en liten teipbit som er ca 3cm bred. I hver extensionspakke er det fem fester (GL Apps). Disse settes i håret i mønster etter den effekten du ønsker, lengde og/eller fylde.

Teipen settes direkte på håret, og limes fast med en blank teipbit på undersiden, og hår som limes over for å få et helt usynlig feste. Håret må flyttes opp i takt med hårveksten, ca hver 6. til 8. uke.

Når vi tar av håret eller flytter de opp bruker vi en spritløsning som får teipen å miste den klebrige effekten, og setter på ny teip før extensionsene settes tilbake i håret.

Fordelene er et tilnærmet usynlig feste, god spredning på håret som gir et naturlig inntrykk og at håret kan brukes flere ganger. Teip passer spesielt godt til de som ønsker "litt mer", da de brede festene gjør at selv noen få fester smelter godt inn med resten av håret.


Punktextensions

Denne extensionstypen kommer i bunter på 25 punkter. Hvert punkt er ca 0,5 cm bredt med et keratinfeste. (Great Lengths)

Disse keratinfestene rulles og festes rundt en veldig liten firkant-seksjon av håret ved hjelp av varme. Punktene kan deles opp i halve, og tilogmed kvarte, fester for å få det naturlige resultatet man ønsker. Extensionsene settes i mønster etter ønsket effekt, lengde og/eller fylde.

Selve keratinet kommer i samme farge som håret, så festene blir tilnærmet usynlige i håret. Når vi tar ut håret igjen, bruker vi et spesielt middel som får keratinet til å hardne slik at vi enkelt kan knuse festet med en liten tang og skånsomt dra ut extensionsene med festene uten å skade håret. Disse extensionsene kan ikke brukes om igjen, men kan sitte lenger i håret av gangen enn teip.

Punktextensions er spesielt fine å bruke når man ønsker mye mer, og/eller lengre, hår, og om man ønsker å style eller sette opp håret mye. De er også å foretrekke om man trener eller svømmer/bader mye.BildeHvordan er vedlikeholdet på Extensions?


Vedlikeholdet er relativt enkelt, men det kan kreve noe mer innsats enn din vante rutine (avhengig av hvor mye/lite du gjør i fra før ;)).


Vask!
Du bør bruke produsentens produkter! Disse produktene er skreddersydd festene og håret, slik at ditt extensionshår skal holde det vi lover. Du står selvfølgelig fritt til å bestemme dette selv, men da må du være oppmerksom på at du kan miste garantien på håret og har ingen klagemulighet om noe skulle oppstå.

Produktene som anbefales er sjampo og conditioner (her har vi forskjellige typer etter ditt behov), Anti-Tap Water for økt blankhet og levetid og en egen extensionshårbørste.

Pass på å komme godt til mellom festene med sjampoen, mens conditioneren skal kun i lengdene av håret.

Alltid føn i hvert fall rota av håret der festene sitter, så du slipper forkortet levetid på festene.Børsting!
Håret må børstes minimum to ganger daglig, fra feste til spiss. Spesielt ved punktextensions er det viktig å også være helt i rota av eget hår for å unngå floker som fort kan eskalere og bli trøblete.

Om du skulle få noen floker som du ikke får løst opp selv anbefaler vi at du kommer innom og får hjelp til dette så fort som mulig, så du unngår skade på både eget hår og extensionsene og slipper ubehag.

Børstingen sørger for at håret holder seg pent og ser naturlig ut.


Styling!
Alle typer varmeverktøy kan benyttes, men ikke på selve festet.


Svømming og Bading!
Før du svømmer eller bader, skyll gjennom håret godt med ”vanlig” vann for å hindre at salt- og klorvann tærer unødvendig mye på extensionsene og bruk Anti-Tap Water etterpå.

Bilde


Sliter det mye på håret?

Med en god konsultasjon, riktig valgt extensions og produkter og godt vedlikehold trenger ikke extensions å slite på ditt eget hår. Men, som ved andre behandlinger, så vil det jo slite noe mer enn om man holder et helt naturlig hår.Hvor mye koster extensions?

Dette kommer veldig an på hvor mye hår du behøver/vil ha. Det er vanskelig for oss å gi til og med en cirkapris uten en konsultasjon her i salongen først, men vi kan gi et par eksempler å gå etter.Eksempel 1, tynt nordisk hår rett under skulderlengde. Ønsker litt økt fylde, men ikke mer lengde. Ønsker et veldig naturlig resultat.

2pk GL Apps 40cm = 1800krPåsetting = 800krProdukter = 520krTotalt: 3120 krEksempel 2, medium hår rett under skulderlengde. Ønsker merkbart lengre og mer hår.

150 punkter 50cm = 4950 krPåsetting = 6300 krProdukter = 520 krTotalt = 11770 kr

Dette er kun noen løse eksempler, vi har ingen makspris på våre behandlinger.Hvor lang tid tar det?

Det avhenger av type extensions og hvor mye hår du ønsker. I det første eksemplet ville vi regnet 1 time. I det andre eksemplet nevnt over ville vi beregnet ca 4-5 timer.Andre ting:

Vi har dessverre ikke hår liggende på lager, så vi bestiller opp alt etter konsultasjon. Det er kort leveringstid på alt av standardfarger, så vi kan få tak på det meste på en dags varsel. JGreat Lengths leverer alle lengder og farger man kan ønske seg! I tillegg til et meget godt standardutvalg, så kan så å si alt spesialbestilles. Men da er det lenger leveringstid og man må regne med et prispåslag.
Vi får selvfølgelig også mange andre spørsmål, og det er bare å komme med de! :)

Kom innom salongen for en prat eller ring oss på 22 41 78 52Avfarging FAQ!

Postet av Adam og Eva Arkaden den 11. Mai 2016

Vi opplever stor pågang på salongen om dagen av avfarginger, og spørsmål rundt avfarging. Derfor tenkte vi å lage en liten AVFARGING - FAQ (Frequently asked questions) som kanskje kan hjelpe dere som vurderer avfarging litt før dere kommer i salongen! :)Hvordan gjør man en avfarging?

Det finnes forskjellige metoder, alt etter hva man ønsker å oppnå.


RENS
Vi pleier å starte med en rens av håret, den mildeste formen for avfarging, som har som hensikt å dra ut innfarget pigment av håret. Denne prosessen er perfekt for f.eks. lengder som er blitt for kompakte i fargen etter flere innfarginger, eller for å rense ut en pastellfarge på et bleket hår. Denne behandlingen vil ikke gi et lysere resultat, med mindre håret har vært lysnet fra før.

AVFARGING
Deretter kan man gå på en avfarging hvor vi også bruker en valgt styrke med vannstoff som i tillegg til å dra ut fargepigmentene lysner opp håret.

Her har vi dessverre aldri noen mulighet til å forutsi hva det eksakte resultatet blir, hvor lyst vi kan få håret eller hvilken fargetone vi kan få til - dette vet vi ikke med sikkerhet før vi har gjort selve avfargingen og kan se hvilket grunnlag vi har endt opp med.

BLEKING
Det siste i prosessen er bleking. Bleking er den sterkeste formen for lysning av hår, og kan gjøre en fargetone ganske mange nivåer lysere i løpet av bare en time.
Bilde


Hvor mye koster en avfarging?

Dette kommer helt an på hvor omfattende prosessen blir, og hvor mye hår som skal avfarges. Dessuten er det ikke alltid det holder med bare en avfarging, og uavhenging av hvor godt avfargingen går så må fargen alltid korrigeres, noe som kommer i tillegg til prisen på selve avfargingen.

Vi anbefaler selvfølgelig en kur når man begir seg ut på store kjemiske prosesser, og dette er også en tilleggskostnad man bør ta høyde for.

Et eksempel på en "enkel" avfarging kan være (feks et nyfarvet hår som har blitt litt for "mettet" i fargen):Lett rens på et skulderlangt, normalt tykt hår: 950,-
Korrigering med minicolorasjon over hele håret i vasken: 850,-
OLAPLEX-Kur: 500,-Totalt: 2300,-

Et eksempel på en større jobb kan være (feks hjemmefarget mørk brun, ønsker å bli lysere):Avfarging, en runde på skulderlangt hår: 1500,-
Striper med bleking og farge fra rot til spiss mellom stripene: 2400,-
OLAPLEX-Kur: 500,-Totalt: 4400,-

Dette er kun eksempler. Vi har ingen maksimumspris på våre behandlinger.
Hvor lang tid tar en avfarging?Dette er ofte et punkt som både kunden og frisøren underestimerer - det tar alltid lenger tid enn du tror :) Så vær ærlig med frisøren om hva du ønsker ved bestilling, og sett av god tid.

Om du er usikker ved bestilling (spesielt ved nettbestilling bør du heller ringe inn eller komme innom), så ta høyde for tiden og kostnaden til den mest tidkrevende eller største behandlingen.
Andre spørsmål vi ofte opplever eller som vi forteller kunde under konsultasjonen kan være:

Sliter det mye på håret?

Alle kjemiske behandlinger sliter mer på håret enn om man ikke gjør noe, og en avfargingsprosess er jo en av de litt hardere behandlingene man kan gjøre.

Vi anbefaler at man ALLTID kurer håret i salong ved en avfarging, og opplyser om at man må fortsette behandlingen hjemme med riktige produkter.Kan vi ikke bare bleke håret siden det blir lysest?

Det kommer an på utgangspunket. Er håret veldig mettet av gammel farge eller farget veldig mørkt er det greit å forsøke å rense og/eller avfarge først - ettersom blekingen kan "svi" fast uønskede pigmenter i håret.Jeg er "så og så" mørk nå og vil bli "sånn og sånn" lys - går det?

Det vet vi aldri før vi har prøvd! :)

Det er veldig vanskelig for oss å garantere et resultat av en avfarging, så det gjør vi aldri - men det stopper oss ikke fra å prøve!

Og vi også ønsker jo selvfølgelig at du skal få de resultatene du har sett for deg, men avhenging av hvordan utgangspunktet er, hva slags farge som er brukt (eks hjemmefarge og henna kan være vanskelige eller rett og slett umulige å fjerne) og hvor lys du tenker at du skal bli, pleier vi å si at en avfarging er en prosess.

Vi kan få til det resultatet du ønsker i dag, over et halvt år med gjentatte behandlinger, eller kanskje ikke i det hele tatt.


Bilde


Jeg ønsker å være lysere nå gjennom sommeren, og har som hensikt å bli mørkere igjen etterpå

Da må man være klar over at vi nok ikke kan gjenta en ny runde avfarging uten at det kan få store konsekvenser for hårkvaliteten.

Er du en som liker forandringer lys/mørk fra sesong til sesong, anbefaler vi kanskje en annen type behandling. :)
Vi får selvfølgelig også mange andre spørsmål, og det er bare å komme med de! :)

Vurderer du en avfarging? Kom innom salongen for en prat eller ring oss på 22 41 78 52


Følg oss også på Facebook og Instagram for flere nyheter og inspirasjon!Er det noen krølltopper der ute? Ny Discipline Curl Idéal!

Postet av Adam og Eva Arkaden den 6. Apr 2016


Vi har en fantastisk nyhet til dere! Nye Discipline Curl Idéal fra Kérastase.Fra før har Discipline-serien bestått av disse produktene som vi har beskrevet i et tidligere blogginnlegg.Men nå har serien blitt utvidet med fire nye produkter som er beregnet for et krøllete hår som trenger litt ekstra disiplin.


La oss introdusere de nye produktene for dere!


Cleansing Conditioner Curl Idéal:

Denne conditioneren er ikke en som en vanlig conditioner vi er vant med, men den er rensende. Dette vil si at den erstatter shampoen i perioder der håret trenger ekstra fuktighet og kontroll. Den renser håret forsiktig og tar vare på den naturlige krølltegningen. Ingen silikoner eller sulfater.

Bruk: Påfør 4-6 pump og fordel jevnt i håret fra rot til spiss. La den sitte i 2-3 minutter. Tilfør litt vann forså å emulgere, deretter skyller man grundig ut.Masque Curl Idéal:

Denne masken er beregnet for et uregjelig krøllete hår. Den inneholder Pro-Kératine + Elastin som styrker vridningspunktet i krøllen og forbedrer elasiteten i fibrene i håret. Dette etterlater håret styrket, og kontrollert.

Bruk: Påfør i et nyvasket håndkletørt hår. Fordel produktet fra rot til spiss og massér produktet med skjellaget. La det virke i 5 minutter, deretter skyll grundig ut.


Oléo-Curl:

Dette er en leave-in krem for et krøllete hår som ønsker en naturlig finish. Kremen gjør håret mykt, glansfullt, definert og uten brus. Den inneholder samme teknologi (Pro-Kératine + Elastin) som resten av serien som styrker det skjøreste punktet på et krøllete hår, nemlig vridningspunktet.

Bruk: Påføres i et vasket håndkletørt hår.

Og til sist men ikke minst....

Mousse Curl Idéal:

Dette leave-in skummet er ikke som et vanlig skum. Den inneholder masse pleie samtidig som det styrker hårfibrene og krølltegningen. Den etterlater håret naturlig mykt og spenstig.

Bruk: Påføres i et vasket eller uvasket hår som er fuktig. Fordel produktet i lengdene og bruk hånden for å klemme opp krølltegningen.Ønsker du å få anbefalt en skreddersydd pleiepakke til ditt hår? Kom innom oss på Adam og Eva, Arkaden så skal vi hjelpe deg!

Velkommen!
Kjemisk behandlet hår FAQ!

Postet av Adam og Eva Arkaden den 7. Mar 2016

Har du gjort, eller vurderer du, en kjemisk behandling av håret i form av farge, bleking eller permanent? Her kommer vi med noen tips til hvordan du best tar vare på et kjemisk behandlet hår!


Når du får utført en farging, bleking eller permanent vil håret alltid bli noe slitt i forhold til om du lar håret være ubehandlet. Heldigvis er de produktene vi bruker i salong stadig mildere både mot ditt hår og din frisør, og vi som fagfolk har mulighet til å skreddersy produktene til ditt hår samtidig med at nye revolusjonerende produkter som OLAPLEX kommer på markedet. Dette tilsammen gjør at skaden på håret ditt etter en kjemisk behandling minimeres, men allikevel vil du nok oppleve at håret ditt kanskje har litt andre behov etter en kjemisk behandling enn det det hadde før.BildelinkJeg har farget håret mitt! Hvordan tar jeg best vare på det hjemme?Vi frisører bruker vår kunnskap, erfaring og ikke minst tid til å skreddersy en farge til akkurat deg etter en grundig konsultasjon. Vi ønsker derfor selvfølgelig at du har den herlige, nyfargede følelsen hver eneste dag frem til du må ta etterveksten din igjen, eller vil gjøre noe nytt.


Her kommer noen tips til hvordan du kan bevare fargen og kvaliteten på håret ditt hjemme etter en farging:


1: Vent minst 2 dager før du vasker håret etter en fargebehandling! Håret bruker ca 2 dager på å "nøytralisere" seg etter en kjemisk behandling slik at fargen får satt seg ordentlig i håret. Jo lenger du klarer å holde deg unna sjampoen, jo bedre. Spesielt gjelder dette ved ekstra intense eller kalde farger.Bildelink2: Ikke vask håret for ofte. Sjampo kan "strippe" håret for de naturlige smørstoffene, tørke ut håret og slite unødvendig på fargen, spesielt ved intense farger, Directionsfargene eller kalde farger. Bruk tørrsjampo for å strekke friskheten av håret en ekstra dag.3: Bruk produktserier spesielt tilpasset et farget hår. Disse bruker teknologi og ingredienser som bygger opp håret og forlenger fargen. Bruk alltid balsam etter bruk av sjampo, og bruk en god kur en gang i uka. I tillegg kan det være lurt å bruke leave-in produkter for farget hår med UV-filter som hindrer at håret solblekes.Bildelink


4: Bruk gode solprodukter når du drar på ferie, og pakk inn håret i et sjal eller under en solhatt ved soling. Når du bader kan det være lurt å skylle håret godt i kranvann først for å hindre uttørring av salt- eller klorvann.5: Intense eller sarte farger må friskes opp oftere enn mer naturlige farger. Dette kan du også gjøre trygt hjemme ved bruk av fargebalsam, som for eksempel Revlon NutriColor.
Bildelink


'

Jeg har nettopp bleket håret. Er det noen ting jeg burde tenke på?


En blekeprosess er hardere på håret ditt enn en farging, og stort sett så går vi også over en bleking med en minicolor for å oppnå den fargeretningen vi ønsker. Håret vil mest sannsynlig oppleves litt tørrere etterpå, og krever litt mer behandling og pleie enn et naturlig hår.Her har vi noen tips til noen nye ting du kanskje må ta hensyn til1: Kjøp med produktene frisøren din anbefaler. Vi anbefaler produkter for at du skal fortsatt oppleve håret ditt som av god kvalitet selv etter hardere kjemiske behandlinger. Gode produkter skreddersydd til ditt hår vil gjenoppbygge håret og tilføre pleiestoffer som håret ditt trenger etter behandlingen.
Bildelink2: Håret ditt er på det svakeste når det er vått og er mer utsatt for knekking. Det har du kanskje ikke lagt mye merke til før, men etter en bleking kan dette forandre seg. Unngå å børste håret når det er vått, løs heller opp floker med en bredtannet kam og gode produkter. Skru ned temperaturen på føneren, og blås det forsiktig halvtørt før du guffer opp på styrken og bruker børsten.3: Apropos knekk, er du en av de som alltid har håret i strikk på toppen av hodet? Eller i nakken? eller alltid går med lue eller hatt? Når du har et svekket hår, som etter en bleking, så kan dette medføre at håret lettere knekker under press fra f.eks. strikk eller hatt. Kjøp strikker som er brede og myke uten metallskjøten, og varièr hårfrisyren fra dag til dag for å unngå press på ett bestemt sted i håret.
Bildelink4:
Ikke hopp over trimmingen. Det finnes kun en total kur mot splittede tupper, og det er å klippe de av. Jevnlig stussing vil forhindre frizz og splittede tupper, igjen sammen med gode produkter.5: Visste du at selv varmen fra føneren din kan gjøre at en kald farge gulner fortere? Kalde farger er spesielt sensitive farger, for disse er bygd opp av blå og lilla pigmenter som sitter dårlig i håret. Dette er fordi håret har naturlig varme pigmenter i seg, og blå og lilla pigmenter har da ingen "kompiser" av samme slag å henge sammen med i håret, og flyr nesten like fort ut av håret som de ble farget inn. Varme aksellerer denne prosessen.Spesielt bruk av varmeverktøy med direkte varme som krølltang eller rettetang sliter ekstra mye, og bør unngås eller kun brukes sammen med en god varmebeskyttende spray. Senk gjerne temperaturen på varmeverktøyet og føneren, så kan du holde de gyldne pigmentene unna litt lenger.


Jeg har fått utført en permanent/antipermanent. Hva burde jeg gjøre hjemme?I tillegg til retningslinjene du får av frisøren basert på hvilken behandling du får utført er det beste tipset her (i tillegg til de nevnt over) å kure, kure og kure.Har du fått krøller, bruk produkter beregnet for å gjennoppbygge håret i dusjen, og leave-in og stylingprodukter beregnet på et krøllete hår for å bekjempe frizz.


Har du glattet ut dine krøller, er det viktig å tilføre gode pleiestoffer som gir fuktighet og glans, samt å bruke sufatfrie produkter. Bruk produkter som er beregnet på å smoothe ut håret, og vær nøye med å føne ut håret etter vask.Bildelink


Bestill time hos oss her!


//Maya