Adam og Eva Skole og Akademi

Adam og Eva Skole og Akademi

Frisør | En jobb for oss gutta

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 18. Apr 2017

Jonas Sætran gjennomførte Adam og Eva Skolen i 2005 og tok læretiden hos Adam og Eva Gruppen. Senere jobbet han som fagligleder for Adam og Eva Fredrikstad.

Mulighetene er mange, med en frisørkarrière i bunn, og i dag jobber Jonas veldig tett med Adam og Eva Gruppen, men nå som selger for L`orèal Norge AS. Vi har gått i arkivet og funnet frem intervjuet av frisøren Jonas.Hva motiverer/inspirerer deg?

Det som motiverer meg er at det alltid er rom for og bli dyktigere, at man aldri blir “ferdig utlært” frisør! Greit at man på en måte er ferdig etter svennebrevet, men det er jo etter læretiden/svennebrevet at man virkelig skal jobbe for og bli den beste av den beste. Jeg er også veldig inspirert av dårlige klipper og farger, det er så mye rart og se rundt om i gatene. Får bare lyst til å rive dem med meg inn i salongen og “fikse det”.


Hva er din største utfordring i en arbeidshverdag?
Den største utfordringen i en arbeidshverdag er og få en god kjemi med kunden. Man må lære seg å lese mennesker, samt å gjøre en enestående jobb på hvert eneste besøk du har, for hver enkelt kunde.Det er kult å være gutt i yrket mitt.

Ingen grunn for at det skal være noe

typisk jente yrke.Hvordan opplevde du studietiden?
Jeg gikk Adam og Eva Skolen og jeg kunne ikke gått noe bedre sted. Jeg gikk da dagkurset som er på 6 mnd. Studietiden er intens, men utrolig god. Fokuset på det faglige og et godt samhold er i høyeste prioritet. Og en slik faglig dyktighet skal være veldig vanskelig å finne noen annet sted!

Mest positive ting ved yrket?
Men det mest positive med frisøryrket er at man får møte nye mennesker hver dag. En arbeidsdag er jo aldri helt lik! Utenom å stå i salong og være kreativ, kan man også vise sine andre kreative sider f.eks med moteserier, styling, jobbe som lærer, konkurranser og med show/visninger. Det er så uendelig med muligheter innenfor dette yrket. Det er bare å bruke fantasien!

Hvordan er det å være gutt i yrket ditt?
Jeg synes det er helt knall! Det er kult å være gutt i yrket mitt. Ingen grunn for at det skal være noe typisk "jenteyrke". Dessuten trenger jenter et par gutter på arbeidsplassen sin også.

Hva vil du si til folk som lurer på om de kunne tenkte seg å starte på en karriere som frisør?
Til de som vurderer karrière som frisør vil jeg bare si: gjør det, gjør det og gjennomfør det! Og selvfølgelig, begynn ferden på Adam og Eva Skolen. Da får du den beste grunnmuren. Det er uendelig med muligheter som frisør, tenk for eksempel på det at du har en arbeidsplass i hele verden, om du er glad i å reise.Ønsker du å følge Jonas sine fotspor? Søk i dag.0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Powered by: Bloc