HVA ER HÅRFARGE CONTOURING?

Postet av Adam og Eva den 24. Mai 2018

CONTOURING
HAIR COLOR IS THE NEW MAKE-UP!”

Inspirert av make-up trenden som alle kjenner er hårfarge contouring en skreddersydd fargeteknikk som har revolusjonert bruken av hårfarge. Denne innovative teknikken benytter forsiktig plassering av farge rundt ansiktet og, takket være lysets spill og skygger, kan den endre utseende på ansiktetsformen din ved å fremheve dine beste trekk og naturlige hudfarge – uten at du har påført dagens make-up i ansiktet!

 


HVA ER HÅRCONTOURING?

Hårcontouring er en fargeteknikk som kombinerer frihåndsapplikasjon og lysning sammen med en forsiktig plassering av ulike toner og dybder rundt ansiktet. På denne måten fremhever og skyggelegger du planlagte områder. Mørkere toner skaper skygge og blir brukt til å «forkorte» eller smalne ansiktets form, mens lysere toner gjør ansiktsformen lengre ved at fargen reflekterer lyset. Denne smarte fargeplasseringen og forsiktige valget av komplementære farger skaper en optisk illusjon og får ansiktet ditt til å fremstå mer definert, samtidig som de flotteste egenskapene fremheves.

 

VIL HÅRCONTOURING KLE MEG?

Definitivt! Hårcontouring er en 100% skreddersydd fargeservice som bokstavelig talt er designet til å passe din unike ansiktsform, struktur, egenskaper og hudtone. Fargene vi velger er basert på din hudtone og fargene settes i håret ditt basert på din ansiktsform, struktur og egenskaper.


HVORDAN KAN JEG FINNE UT HVILKEN ANSIKTSFORM JEG HAR?

De ytre linjene i diagrammet under viser ulike ansiktsformer. Referansen i midten, den ovale ansiktsformen, viser avmerket hvilke deler av ansiktet som kan reskulptureres ved hjelp av contouring for å oppnå en mer symetrisk og velbalansert oval form.
Ansiktsform

Du har en rund / oval ansiktsform hvis...lengden og bredden på ansiktet ditt er lik. Ansiktsformen har en kortere panne og kinn, samt et avrundet kjeveparti.Du har en kvadratisk ansiktsform hvis...lengden, bredden og kjevepartiet har lik lengde. Du har også mest sannsynlig et bredere ansiktstrekk, skarpere kjeveparti og kortere panne.

Du har en rektangulær ansiktsform hvis...Denne ansiktsformen har samme karakteristikk som det ovale ansiktet, men er lengre enn det er bredt og med en mer definert vinkel på hakepartiet, samt en bredere panne.

Du har en avlang ansiktsform hvis...lengden på ansiktet ditt er mer enn ca. 1 ½  ganger lengre enn det er bredt, med en bred panne, kinnben og kjeveparti. Formen kan mye ligne på en rektangulær ansiktsform med mykere kanter.


Du har en diamant ansiktsform hvis...kinnbenene er bredere enn pannen og kjevepartiet ditt.

Du har en trekantet / hjerteformet ansiktsform hvis...du har en bredere panne og en smalere spisset hake, lik en motsatt trekant.HVORDAN VIL EN ADAM OG EVA FARGEEKSPERT LAGE EN SKREDDERSYDD CONTOURING FOR MEG?

Contouring krever øyet til en av våre fargeeksperter. Først vil vi definere din unike ansiktsform og benstruktur ved å børste håret bakover og bak ørene slik at ansiktet ditt kommer tydelig frem. Referansepunket som er mest brukt er den ovale ansiktsformen på grunn av en velbalansert og symetrisk proporsjon. Det neste vår fargeekspert vil gjøre er å dekode hvor de mørkere og lysere tonene må plasseres rundt ansiktet ditt for å kunne reskulpturere utseende og oppnå en mer «oval» form. For å oppnå en naturlig og subtil effekt bør ikke fargenyansene overstige mer enn to høyder over eller under din naturlige hårfarge. I tillegg velges det fargetoner som komplimenterer hudfargen din. De forskjellige fargenyansene og tonene blir deretter påført enten med frihånd for et mer subtilt resultat, eller separat lysning for mer definerte deler. Kombinasjonen gjør det mulig for Adam og Eva sin fargeekspert å skreddersy en farge som passer spesielt til deg!CONTOURING


 


RUND/OVAL ANSIKTSFORM

For å forlenge et rundt ansikt eller en oval ansiktsform vil Adam og Eva eksperten lysne topp partiet samt spissene i håret ved å bruke en frihåndsteknikk. Skygge og dybde blir lagt på sidene av ansiktet med en mørkere farge. Det lyse topp partiet av hodet og skyggeleggingen rundt sidene vil få ansiktet til å fremstå tynnere og mer formet (altså: contouring).


En rund ansiktsform før og etter hårcontouring.

Hair Contouring by L’Oréal Professionnel.

 

DIAMANT / AVLANG / REKTANGULÆR ANSIKTSFORM

For å utvide ansiktsegenskapene for disse ansiktsformene vil våre fargeeskperter beholde røttene og det underliggende av håret mørkt for å skape skygge på toppen av hodet og rundt kjevepartiet. En lysning blir gjort rundt ansiktet for å ramme det inn og lettere deler blir flettet inn i frontpartiet mot ørene, og med en «ombre» effekt for å forlenge ansiktsformen slik at den fremstår mer oval.


 Avlang ansiktsform før og etter hårcontouring.

Hair Contouring by L’Oréal Professionnel.

 

HJERTE / REKTANGULÆR ANSIKTSFORM

For å kunne mykgjøre hakeformen uten å gi for mye bredde til pannen vil våre fargeeksperter sette en mørkere farge på toppen av hodet og kroneområdet. De vil deretter påføre lysere deler med frihånd gjennom midtre lengder og spissene for å lysne under kjevepartiet. Seksjonen rundt hårfestet er også lysnet for å fremheve ansiktet. «Ombré & Sombré» teknikker passer perfekt til denne ansiktsformen.


Rektangulær form før og etter hårcontouring. Volumet er flyttet ned på hodet og spissene lysnet for å kompensere mot kjevepartiet.

Hair Contouring by L’Oréal Professionnel.

 

VIL DET SE NATURLIG UT?

Kompleksiteten ved denne tekniske konsultasjonen og påføringen av farge krever helt klart en profesjonell fargeekspert. På denne måten forsikrer du deg om at fargene blir perfekt påført i håret og matcher akkurat din hudtone. De subtile nyansene, og Adam og Eva sine fargeeksperters evne til å bruke en forsiktig påføring, sikrer en skreddersydd hårfarge – akkurat etter dine ønsker. Denne fargeteknikken kan se ekstremt naturlig ut...ingen vil noen sinne se det (hvis du ikke forteller det)!

 

HVOR OFTE MÅ JEG VEDLIKEHOLDE FARGEN?

Kombinasjonen av påføringsteknikker og diskré fargenyanser gjør at denne hårfargen krever svært lite vedlikehold siden etterveksten blir både soft og diffus.

Jevnlig hårvask, bruk av hårføhner og andre varmeverktøy vil selvsagt påvirke og ofre den fantastiske hårfargen din på sikt. Så, hvorfor ikke beskytte det fra første hårvask? Vitamino Color A:OX fra L’Oréal Professionnel vil hjelpe deg å beskytte fargen under hårvask, samt andre miljøfaktorer som kan forårsake at den falmer. Vitamino Color produktfamilien etterlater den skreddersydde fargen din blank og med en følelse av å ha gitt håret ditt næring. I tillegg forsikrer du deg om at du har forlenget varigheten på contouring din.

 


Vitamino Color A:OX fra L’Oréal Professionnel/ Adam og Eva


30 Kommentarer