OMBRE VS. BALAYAGE: HVA ER FORSKJELLEN?

Postet av Adam og Eva den 24. Okt 2018

Er du klar for å endre hårfargen din? Men er usikker på forskjellen mellom Ombre og Balayage? Det er du ikke alene om! Senior Art Director Tonje Dahlen på Adam og Eva Strøget innrømmer at det kan være vanskelig å forstå hva som skiller dem og hvilke som deretter er den mest riktige for akkurat deg. Så, la vår egen ekspert, Tonje, hjelpe deg å forstå forskjellene for Ombre vs. Balayage.HVA ER BALAYAGE?

Ordet Balayage kommer opprinnelig fra det franske ordet "å male" og nettopp derfor handler Balayage teknikken fullt ut om hvordan fargen blir påført. Med Balayage vil ikke nødvendigvis alle spissene bli farget. Derimot vil overgangene mellom det mørke og lyse bli mye lengre og resultatet blir dermed mer naturlig. 


Foto:Redken


HVA ER OMBRE?

Ombre er en hårfargeteknikk hvor alle spisser blir farget og overgangen fra den mørkere bunnen til de lyse spissene blir kortere og derfor mer dramatisk. Definisjonen av Ombre er det franske ordet for «farge som er skyggelagt i tone».Foto: Redken


HVA BETYR EGENTLIG FORSKJELLEN MELLOM OMBRE OG BALAYAGE FOR MEG?

Den gode nyheten er at absolutt alle kan bruke begge looks – avhengig av ønsket resultat. De to teknikkene kan til og med bli brukt samtidig på hvilken som helst hårfarge, eller ønsket hårfarge.

Hvilke av teknikkene du velger avhenger altså helt av hvilken look du ønsker å oppnå. Uansett om du ser etter en blond, brun, rød, rosegull eller en mer levende fargelook, vil en Adam og Eva frisør kunne arbeide sammen med deg for å skape akkurat den fargeeffekten du ønsker deg. «De kreative mulighetene er uendelige», sier Tonje.

Avhengig av hvor mye du ønsker å endre hårfargen din vil vi i Adam og Eva samtidig anslå hvor mange ganger du må gjennomføre prosessen. For eksempel: hvis du ønsker å løfte din naturlige farge til ett mye lysere nivå vil vi trolig ha behov for å jobbe med det ønskede resultatet over noen flere besøk. «Det tar tid og det er ikke garantert at håret ditt vil lysne slik du ønsker på kun et besøk», sier Tonje. 


«En saktere lysning er en tryggere lysning!»SÅ, HVA ER FORSKJELLEN MELLOM BALAYAGE OG OMBRE? OG HVA ER LIKHETENE?

Ombre brukes typisk om en lysning der fargen blir plassert horisontalt og alt håret blir farget. Man oppnår mer dramatikk i fargen. Med Balayage derimot, vil vi ta mindre seksjoner hvor fargene blir malt på overflaten av håret, dette skaper et mer naturlig utrykk, sier Adam og Eva ekspert Tonje. 

Begge teknikkene gir en ganske lav vedlikeholdsrutine. Folielysning, for eksempel, krever flere regelmessige besøk til salongen. 

Balayage og Ombre er begge skreddersydde fargetjenester som krever et noe høyere budsjett og lengre tid i frisørstolen for å oppnå akkurat det resultatet du ønsker. Tonje sier «Det er en lav vedlikeholdsrutine, men viktig å fortsette hårpleie og regelmessige besøk til frisøren for å bevare optimalt fargeresultat».


NÅR VI SNAKKER OM EN TRYGG FARGE – HVORDAN KAN JEG FÅ MIN OMBRE ELLER BALAYAGE TIL Å VARE?

Beskyttelse for håret ditt under en Ombre eller Balayage er helt nødvendig, både for å oppnå og vedlikeholde fargen. Når håret ditt er farget på en eller annen måte – om det er løftet til en lysere tone eller endret til en mørkere, endrer det Ph balansen i hår og hodebunn. Snakk med oss i Adam og Eva om hvordan du best ivaretar håret ditt slik at det både føles og ser sunt ut. Tonje anbefaler å spørre din Adam og Eva frisør om Redken Color Extend hårpleie ved din neste bestilling av en Ombre, Balayage – eller kanskje du velger begge!


 Hilsen:

Adam og Eva og Tonje Dahlen 


26 Kommentarer