Alt du trenger å vite om hårvask!

Postet av Adam og Eva Grensen den 16. Jun 2016





GUIDE FOR HVORDAN DU SKAL VASKE HÅRET!


Du trodde kanskje at å vaske håret var en enkel sak?
Ja, det er det ... men det er bare et par ting du bør huske på!






Velg rett produkter for ditt hår!



Det finnes pleieprodukter for enhver hårtype, og alt etter hva håret har vært igjennom av behandlinger. Ønsker du å ha volum eller tynge håret ditt? Har du farget eller bleket det? Ta en prat med din frisør for å finne den rette kombinasjonen av produkter for deg! Husk at hårets behov forandrer seg av kjemiske behandlinger og med årstidene, så hvilke pleieprodukter du trenger kan variere.



Hvorfor kjøpe profesjonelle produkter kontra dagligvare produkter?

Profesjonelle produkter og dagligvare produkter kan ofte inneholde lignende ingredienser men da i forskjellige mengder og kvalitet. Det er flere varianter av samme virkestoff og noen er bedre og dyrere og dermed påvirkes prisen. Profesjonelle produkter er som regel mer konsentrerte og inneholder mildere, dyrere og bedre virkestoffer, mens dagligvare produkter inneholder ofte mer vann og sterkere virkestoffer. Et eksempel her er silikoner som du ofte finner i både profesjonelle produkter og dagligvare produkter. Silikonene sin oppgave er å fylle inn sprekker og ujevnheter i hårtstrået, og gjør det dermed glattere og oppleves blankere. I de profesjonelle brukes det ofte en type silikon som er vannoppløselig, og dermed vaskes ut for hver vask, mens en billigere type som ofte finnes i dagligvareprodukter ikke er vannoppløselig og vil dermed bygge seg opp i håret og føre til at det etterhvert blir tungt og livløst. Og sist men ikke minst får en veiledning og råd når en kjøper profesjonelle produkter i en frisørsalong.



Hvor ofte bør en vaske håret?


En bør vaske håret så sjeldent som mulig. Det er et problem at vi vasker oss for ofte og det fører til at kroppen tror at fukitghetsbalansen i huden er i ubalanse og begynner å overprodusere sebum, som ingen fører til fett hår. Hvor oftet håret må vaskes kommer ann på hår type og livsstil, men et par ganger i uken er optimalt. Har en fint nordisk hår og trener og/eller svetter mye, må en naturligvis vaske håret oftere enn de med voluminøst / tørt hår. Et tips er å bruke tørrshampo så kan en gjerne drøye hårvasken litt lengre.



Fukt håret godt!



Håret skal være gjennomfuktet helt inn til hodebunnen før en påfører shampoo. Da er det lettere å få fordelt produkt i håret, og alt blir vasket rent.



Varmt eller kaldt vann?



Bruk lunket vann når du vasker håret. Bruker du for varmt vann kan håret ta skade og bli tørt, og talgproduksjonen i hodebunn blir stimulert og du får fortere fett hår. Et tips er å kjapt avslutte med så kjølig vann som du klarer, for da lukker skjellaget seg og håret får mer spenst og glans.



Hvor mye shampoo skal du bruke?



Det holder med en liten mengde shampoo. Profesjonelle produkter som er kjøpt hos frisør er mer konsentrerte en dagligvare produkter og det skal derfor en liten mengde til. Produkter som er kjøpt i dagligvare er ofte tilført mer vann og er derfor mer flytende og designet for at en skal bruke en større mengde. Dette vil si at en bruker mye fortere opp et dagligvare produkt enn et profesjonelt produkt, og alt i alt blir det ikke profesjonelle dyrere i bruk selv om det koster mer i innkjøp. Et tips hvis du føler at du trenger mer produkt er å ha en liten flaske der du blander shampoo med vann og fordeler det så i håret. Det samme kan du gjøre med conditioner.



Hvordan påføre shampoo?



Det er lurt å konsentrere seg om håret nær hodebunnen når en påfører shampoo, for deretter ved å massere det lett fordele det utover i lengder og spisser. Har du langt hår bør du ikke forme håret til en klump oppå hode og massere der, men la det henge fritt og massere det nedover. Da unngår du å lage unødvendige floker.



Er det lurt å massere hodebunnen?



Det er veldig lurt å massere hodebunnen selv, selv om det ikke kan måle seg meg den opplevelsen en får hos frisøren. Når en masserer hodebunnen sørger du for å fjerne sebum og håret oppleves renere. Det stimulerer også blodsirkulasjonen som førerer til en sunnere og mer vitalisert hodebunn og dermed hår. Masser rolig og vær lett på hånden slik at du ikke skaper unødvendige floker som vil være vanskelige å gre ut.



Hvor mange ganger bør du vaske håret?



Som regel bør du vaske gjennom håret to ganger. Første gangen fjerner du sebum, stylingprodukter, forurensing og annet som har samlet seg i håret siden sist vask, og da skummer shampooen ikke skikkelig. Andre vask vil du oppleve at den skummer, og da blir håret rent. Er det ikke lenge siden du vasket håret sist og det ikke er skittent, er det ikke nødvendig å vaske håret to ganger, det må du bare vurdere selv.



Hvorfor bør du bruke conditioner?
En conditioner sørger for at skjellaget lukker seg og dermed vil håret se blankere ut. Mange opplever at håret blir lite voluminøst av conditioner, men da bruker en feil type. Det finnes flere typer conditioner/balsam alt etter hvilken hårtype og hva håret har vært gjennom av kjemiske behandlinger. Som regel er håret mer slitt i lengder og spisser og da kan en med fordel kun påføre conditioner der.



Hvorfor bør du bruke kur?



Kur er det mest dyptvirkende pleie produktet vi har og sørger for at håret får det det trenger av proteiner og/eller fuktighet. Det finnes mange forskjellige kurer alt etter hårtype og hva som har blitt gjort med håret av behandlinger. Som regel skal en kur påføres mellom shampoo og conditioner. Shampoo renser og "åpner opp" håret, kuren virker i dybden, mens conditioneren lukker skjellaget og dermed kuren inn i håret. I noen produkt serier er det ikke nødvendig med conditioner etter kur.



Skyll håret godt!



Det er viktig å ikke slurve med å skylle håret til slutt for det er viktig å få ut produkt rester fra håret. La det renne rikelig med vann, og løft gjerne håret opp og kjenn etter at alt er skylt ut. Hvis du ikke får ut alle produktrester kan det virke tyngende på håret, og hodebunnen kan bli irritert.



Vær forsiktig når du tørker håret!



Håret er sårbart når det er vått så vær varsom når du tørker det. Hvis du gnikker og gnir kan det ta skade så det er bedre å "klappe" det tørt.



Hvordan gre håret?



Som nevnt over er håret sårbart når det er vått så vær forsiktig når du grer det ut. Det er lurt å starte med å gre med fingrene før du begynner nederst og jobber deg oppover med en grovtagget kam eller en børste. Starter du øverst å gre er det lettere å skape floker. Har håret ditt lett for å floke seg kan en med fordel påføre en leave-in-conditioner eller hårolje før en begynner å gre.





Bestill ditt neste frisørbesøk hos Adam og Eva Grensen
på tlf 21050750 eller her: nettbestilling


Foto er kun inspirasjonsbilder fra Pinterest.






Eirik / Adam og Eva Grensen


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.