OLAPLEX

Postet av Adam og Eva den 11. Mar 2020

Revolusjonen Olaplex

Olaplex er på alles lepper om dagen, men hva er egentlig Olaplex og hva er det som gjør det så fantastisk?


FINN DIN SALONG

Olaplex omtales som en mirakelbehandling for skadet hår, og har blitt kjent for å være en favoritt blant kjendiser som Kim Kardashian og Jennifer Lopez.

Det er ikke uten grunn at Olaplex har blitt så populær. Behandlingen hjelper håret til å bli sterkere og gjør at man kan gjennomføre kjemiske behandlinger og samtidig minimere slitasje på håret. 

Olaplex er satt sammen av aktive ingredienser, som ikke inneholder silikon, sulfater, phtalater, DEA, aldehyder, og ikke er testet på dyr. At den har aktive ingrediens betyr at produktet jobber i håret, i motsetning til en ikke-aktiv ingrediens som kun påvirker faktorer som holdbarhet, lukt eller farge på selve produktet.


Mange forskjellige utgaver

Olaplex finnes både som en del av profesjonelle behandlinger i frisørsalonger og som en hårkurer man kan kjøpe med seg hjem. Her er en oversikt over de tre grunnleggende produktene.

Olaplex No.1 Bond Multiplier: No1 er et flytende Olaplex-konsentrat, som tilsettes i kjemiske behandlinger i salong.

Olaplex No.2 Bond Perfector: Inneholder litt mindre konsentrat og er i kremform, noe som gjør at man lettere kan fordele den i håret, slik at man er helt sikker på at alt håret er mettet. Denne påføres i vasken i salong etter at din farge/bleking er skyllet ut.

Olaplex No.3 Hair Perfector: Dette er en hårkur som du kan kjøpe med hjem. Den finnes også som en leave-in krem, og er enkel å fordele i håret. Det er ikke sånn at Olaplex-behandlingen du gjør hos frisøren er bortkastet hvis du ikke kjøper No3, men resultatet varer lenger. 

Man kan også kjøpe No.3 selv om man ikke har hatt en Olaplex-behandling hos frisøren først. For best mulig resultat bør du bruke denne kuren minst én gang i uken i fuktig hår. La hårkuren sitte i 10 minutter og vask håret med shampoo og balsam. 


Hva gjør Olaplex for håret ditt?

Olaplex tillater frisører å gjøre noe de aldri har kunnet gjøre før: å pleie håret samtidig som at det utsettes for en kjemisk behandling. Man lærer mye om hvordan håret trenger pleie etter en kjemisk behandling, men det har ikke tidligere vært et produkt på markedet som pleier håret MENS det behandles. Og det er det Olaplex gjør. Verken mer eller mindre.

Olaplex kan IKKE gjøre deg lysere, IKKE gi deg lengre hår, og IKKE trylle. 


Hvordan fungerer Olaplex?

Inne i hårstrået finnes det tusenvis av bindinger som holder håret ditt sammen, og når disse bindingene brytes blir håret svakere. Mange av bindingene linkes sammen igjen over tid, men langt ifra alle. 

Men på den tiden håret klarer dette selv kan det ha blitt så skadet at det ryker av. Og det er her Olaplex kommer inn i bildet. For Olaplex klarer å reparere disse bindene MYE raskere, og du kan derfor forhindre at det begynner å ryke i utgangspunktet.

Hvis håret ditt allerede er veldig svakt betyr det at enda en kjemisk behandling kan ødelegge håret ditt. Derfor brukes Olaplex i farge, bleke, permanent- og keratinbehandlinger. For at håret skal skifte form eller farge, MÅ disse bindingene midlertidig brytes. Med Olaplex i blandingen betyr dette at mens den kjemiske behandlingen bryter opp bindingene i håret ditt, lenker Olaplex dem sammen igjen.

MEN: Om håret ditt allerede er veldig slitt og du vil utføre en ny kjemisk behandling, må du huske at det er fortsatt kunnskapen til frisøren din som veier tyngst. Hvis frisøren din sier at det ikke kommer til å gå, så er ikke det for å være sikker på at håret ditt ikke ryker av. Olaplex er en forsikring, men ingen garanti.


Er effekten av Olaplex permanent?

Både ja og nei. Bindingene som repareres av Olaplex er reparert «for alltid», men når du vasker håret, føner, retter det ut eller tar en ny kjemisk behandling brytes andre bindinger. 

Dette skjer hele tiden, og derfor kan man ikke bruke Olaplex én gang og regne med at effekten varer evig. På grunn av dette er det at vi anbefaler å bruke No.3 Hair Perfector minst en gang i uken hjemme.


Hvorfor bør man bruke andre produkter i tillegg?

Olaplex reparerer hårets kjemiske bindinger, og KUN dette. Men håret trenger også flere næringskilder. Balansen mellom fuktighet og proteiner må også være slik den skal være, for det er også en del av oppbyggingen av hårstrået. 

Kjøp Olaplex hos Adam og Eva

Hos Adam og Eva bruker vi Olaplex sine produkter som en del av behandlingene våre. Dette gjør at du kan stripe, bleke eller farge håret ditt uten at du ender opp med slitt og ødelagt hår. 

Hos oss kan du også kjøpe med deg hårkuren Olaplex no.3 som bevarer det gode resultatet du får hos frisøren. Du finner våre salonger i de fleste av landets største byer og tettsteder. 

Velkommen til Adam og Eva!


FINN DIN SALONG