Avfarging FAQ!

Postet av Adam og Eva Arkaden den 11. Mai 2016

Vi opplever stor pågang på salongen om dagen av avfarginger, og spørsmål rundt avfarging. Derfor tenkte vi å lage en liten AVFARGING - FAQ (Frequently asked questions) som kanskje kan hjelpe dere som vurderer avfarging litt før dere kommer i salongen! :)Hvordan gjør man en avfarging?

Det finnes forskjellige metoder, alt etter hva man ønsker å oppnå.


RENS
Vi pleier å starte med en rens av håret, den mildeste formen for avfarging, som har som hensikt å dra ut innfarget pigment av håret. Denne prosessen er perfekt for f.eks. lengder som er blitt for kompakte i fargen etter flere innfarginger, eller for å rense ut en pastellfarge på et bleket hår. Denne behandlingen vil ikke gi et lysere resultat, med mindre håret har vært lysnet fra før.

AVFARGING
Deretter kan man gå på en avfarging hvor vi også bruker en valgt styrke med vannstoff som i tillegg til å dra ut fargepigmentene lysner opp håret.

Her har vi dessverre aldri noen mulighet til å forutsi hva det eksakte resultatet blir, hvor lyst vi kan få håret eller hvilken fargetone vi kan få til - dette vet vi ikke med sikkerhet før vi har gjort selve avfargingen og kan se hvilket grunnlag vi har endt opp med.

BLEKING
Det siste i prosessen er bleking. Bleking er den sterkeste formen for lysning av hår, og kan gjøre en fargetone ganske mange nivåer lysere i løpet av bare en time.
Bilde


Hvor mye koster en avfarging?

Dette kommer helt an på hvor omfattende prosessen blir, og hvor mye hår som skal avfarges. Dessuten er det ikke alltid det holder med bare en avfarging, og uavhenging av hvor godt avfargingen går så må fargen alltid korrigeres, noe som kommer i tillegg til prisen på selve avfargingen.

Vi anbefaler selvfølgelig en kur når man begir seg ut på store kjemiske prosesser, og dette er også en tilleggskostnad man bør ta høyde for.

Et eksempel på en "enkel" avfarging kan være (feks et nyfarvet hår som har blitt litt for "mettet" i fargen):Lett rens på et skulderlangt, normalt tykt hår: 950,-
Korrigering med minicolorasjon over hele håret i vasken: 850,-
OLAPLEX-Kur: 500,-Totalt: 2300,-

Et eksempel på en større jobb kan være (feks hjemmefarget mørk brun, ønsker å bli lysere):Avfarging, en runde på skulderlangt hår: 1500,-
Striper med bleking og farge fra rot til spiss mellom stripene: 2400,-
OLAPLEX-Kur: 500,-Totalt: 4400,-

Dette er kun eksempler. Vi har ingen maksimumspris på våre behandlinger.
Hvor lang tid tar en avfarging?Dette er ofte et punkt som både kunden og frisøren underestimerer - det tar alltid lenger tid enn du tror :) Så vær ærlig med frisøren om hva du ønsker ved bestilling, og sett av god tid.

Om du er usikker ved bestilling (spesielt ved nettbestilling bør du heller ringe inn eller komme innom), så ta høyde for tiden og kostnaden til den mest tidkrevende eller største behandlingen.
Andre spørsmål vi ofte opplever eller som vi forteller kunde under konsultasjonen kan være:

Sliter det mye på håret?

Alle kjemiske behandlinger sliter mer på håret enn om man ikke gjør noe, og en avfargingsprosess er jo en av de litt hardere behandlingene man kan gjøre.

Vi anbefaler at man ALLTID kurer håret i salong ved en avfarging, og opplyser om at man må fortsette behandlingen hjemme med riktige produkter.Kan vi ikke bare bleke håret siden det blir lysest?

Det kommer an på utgangspunket. Er håret veldig mettet av gammel farge eller farget veldig mørkt er det greit å forsøke å rense og/eller avfarge først - ettersom blekingen kan "svi" fast uønskede pigmenter i håret.Jeg er "så og så" mørk nå og vil bli "sånn og sånn" lys - går det?

Det vet vi aldri før vi har prøvd! :)

Det er veldig vanskelig for oss å garantere et resultat av en avfarging, så det gjør vi aldri - men det stopper oss ikke fra å prøve!

Og vi også ønsker jo selvfølgelig at du skal få de resultatene du har sett for deg, men avhenging av hvordan utgangspunktet er, hva slags farge som er brukt (eks hjemmefarge og henna kan være vanskelige eller rett og slett umulige å fjerne) og hvor lys du tenker at du skal bli, pleier vi å si at en avfarging er en prosess.

Vi kan få til det resultatet du ønsker i dag, over et halvt år med gjentatte behandlinger, eller kanskje ikke i det hele tatt.


Bilde


Jeg ønsker å være lysere nå gjennom sommeren, og har som hensikt å bli mørkere igjen etterpå

Da må man være klar over at vi nok ikke kan gjenta en ny runde avfarging uten at det kan få store konsekvenser for hårkvaliteten.

Er du en som liker forandringer lys/mørk fra sesong til sesong, anbefaler vi kanskje en annen type behandling. :)
Vi får selvfølgelig også mange andre spørsmål, og det er bare å komme med de! :)

Vurderer du en avfarging? Kom innom salongen for en prat eller ring oss på 22 41 78 52


Følg oss også på Facebook og Instagram for flere nyheter og inspirasjon!


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.