Pastellfarger FAQ

Postet av Adam og Eva Arkaden den 24. Jun 2015

Vi gjentar suksessen med vår Avfarging FAQ og gir deg nå en oversikt over våre mest stilte spørsmål om de trendy'e pastellfargene!
Hvordan får jeg pastellfarge på håret?

For å få en klar og fin pastellfarge på håret, så må håret først være så hvitt som overhodet mulig. Det vil si at med mindre du har et naturlig grått/hvitt hår, så må det blekes først.

De pastellfargene vi som oftest bruker her i salong og som vi har for videresalg er såkalte direktevirkende farger og kan forklares omtrent som en farget balsam. Dette betyr at i motsetning til en permanent farge eller minicolor, så er det ingen kjemisk prosess som får fargepigmentene til å feste seg.

Fargepigmentene i direktevirkende farge (pastellfargene) er store, og er helt avhengige av at skjellaget i håret allerede er åpent for at de skal feste seg. Dette er hvorfor disse fargene har liten eller ingen effekt på et naturlig, sunt hår der skjellaget ligger pent og tett inntil hårstrået.
Hvor lenge holder fargen?

Dette kommer helt an på hvilken fargenyanse du vil ha, hvor ofte du vasker håret og hvor "slitt" håret ditt er i utgangspunktet.

Alle pastellfarger går ut i vask over tid. Jo lysere pastell, jo fortere går de ut. De aller lyseste nyansene må påberegnes å friskes opp en gang i uka.

Tips for å holde fargen fin og fresh lenger er å unngå daglig vask av håret, bruk f.eks. en tørrsjampo til å friske opp røttene mellom vaskene. Man kan også blande ut fargen i den balsamen du bruker, slik at du får et lite vedlikehold av fargen ved hver vask.

Bruk hårprodukter beregnet på et farget hår, som er sulfatfrie og milde mot fargen. Gjerne bruk styling- eller leave-in produkter med UV-filter da disse hindrer at sola "stjeler" fargen.

Nå på sommeren utsettes håret for mye mer sol, salt- og klorvann enn vanlig, og dette vil selvfølgelig å stor innvirkning på disse sartere pastellfargene. Da kan du risikere at fargen forsvinner helt etter bare en dag i bassenget.Burde jeg gå til frisør for å få den fargen jeg ønsker, eller kan jeg bare gjøre det selv?

Pastellfargene er relativt lette å bruke selv, og instruksjonene er enkle nok til at man kan få resultater hjemme. Når det er sagt er det jo mer behagelig å la profesjonelle ta seg av jobben enn å forsøke å ha øyne og armer i nakken selv på badet ;)

Vi anbefaler derimot at du kommer til oss når du skal bleke opp håret og få din første pastellfarge, eller om du ønsker å bytte fargenyanse. Dette er prosesser som krever mye mer kunnskap og erfaring for å få gode resultater og minimere slitasjen på håret.
Hvor mye koster det?

Det kommer helt an på utgangspunktet, ønsket resultat og hvor langt og mye hår du har.

Et eksempel kan være


Rosa pastellfarge på tidligere ubehandlet hår, normal tykkelse bob:
Bleking medium: 1350,-
Farge medium: 1260,-
Olaplex: 499,-

Totalt: 3109,-

Vi anbefaler alltid en kur ved kjemiske behandlinger, og dette bør derfor alltid tas høyde for i prisberegningen.


Dette er kun et eksempl. Vi har ingen maksimumspris på våre behandlinger.


Prisene på Directions ligger på 150,- per stykk, og for Revlon 179,- per tube.
Kan pastellfargene blandes med hverandre?

Ja, her er det bare fantasien som setter grenser! For å se hvilken farge man har før man setter det i håret, kan du smøre litt på et hvitt ark.

Ønsker du en lysere nyanse, kan du blande ut fargen med vanlig balsam.Andre tips:

Påfør fargene i håndkletørt, sjamponert hår for best resultat. Fargene fungerer som en balsam og skylles bare godt ut etter endt virketid uten påfølgende behandling.


Bruk hansker! Fargen setter seg godt på hender, negler og andre overflater. Tørk evt fargesøl med en gang.


Så lenge et pastellfarget hår er vått, så risikerer du at fargen smitter på klær, sengetøy eller møbler, men er helt fargesikkert når håret er tørt.


Ikke vær redd for å la fargen virke en stund. Minimum 20 min virketid pakket inn i plast.
Vi får selvfølgelig også mange andre spørsmål, og det er bare å komme med de! :)

Kom innom salongen for en prat eller ring oss på 22 41 78 52


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.