Gardinlugg

Sent 2021 kom gardinluggen fra 1960- og 70-årene tilbake for fullt, og vi kan skjønne hvorfor. En gardinlugg er elegant, enkel og passer til så godt som alle ansiktsformer. 

BESTILL TIME

Foretrukket klipp hos de store stjernene 

Gardinluggen slo igjennom for fullt da de store stjernene på 60- og 70-tallet gjestet den røde løperen, steg ut av de blanke bilene og stilte på magasinforsidene. Looken skled rett inn i rekken av ikoniske frisyrer som for datidens stjerner nærmest ble en del av varemerket. Nå er den tilbake for fullt i dagens rampelys.

Fortsatt en go-to

Blant de store stjernene fra tiden, som fortsatt er å regne som legender innen stil og mote, kan vi nevne Audrey Hepburn, Jane Birkin, Barbara Streisand og Cher. Allerede har trenden igjen blitt plukket opp av dagens stjerner, slik som Kylie Jenner, Selena Gomez, Kaley Cuoco og Dakota Johnson. 


Les også: Balayage

Rammer inn ansiktet 

En gardinlugg er ikke bare et nikk til en historisk eleganse – det er en frisyre som passer de absolutt fleste, om ikke alle, ansikter og ansiktsformer. Gardinluggen rammer inn ansiktet uten å være for strukturert og kan styles på veldig mange forskjellige måter. For deg som ønsker en relativt lettstelt, men fortsatt fresh frisyre, er dette en god vei å gå. 


En gardinlugg er lang og flytende; lengden graderes nedover langs ansiktet. Det er veldig mange måter denne kan klippes til, avhengig av hårtype og ønske. 

Luggen løfter resten av håret

Frisyren gir en myk og effortless look, og løfter uttrykket på resten av håret. Den er relativt enkel å fikse i hverdagen og om morgenen. Gardinluggen et godt valg for deg som ikke har all verdens med tid og gjerne vil kunne være mer enn presentabel for en plutselig avtale. 

Styling hjemme

En kjapp føning med rundbørste er alt som skal til. Lås frisyren med en god hårspray. Du kan også gjerne style frisyren på morgenen med litt tørrshampo, og bruke denne gjennom dagen om du føler at luggen og håret trenger et lite løft. 

Tilpasninger 

Selv om en slik lugg vil se godt ut på de aller fleste, må det gjøres noen tilpasninger basert på din hårtype og ansiktsstruktur. Frisøren hjelper deg i denne prosessen. 

Lengde

Din frisør vil bistå med å finne ut hvor kort du burde klippe. For noen passer det å la håret henge til langt under haken, mens det for andre vil se bedre ut om sidene strekker seg til kinnbeina. Denne vurderingen må gjøres for hvert enkelt ansikt. 

Tykt eller tynt hår 

Det er også viktig å tenke på det tekniske når man skal klippe håret – noe våre frisører selvsagt fikser for deg. Skal man klippe lugg er den naturlige kvaliteten på håret avgjørende for resultatet. 


Har man noe finere eller tynnere hår er det viktig å vurdere hvor håret i luggen burde graderes, for å unngå at enten sidene eller håret over ansiktet mister fyldighet og liv. Dersom du er usikker på din hårtype, vil frisøren vise deg hvordan du kan pleie håret best mulig, og hvilke produkter som vil være de beste for deg. 


Les også: Frisør Oslo

Også til fest

Med føner og et produkt med litt mer hold er en gardinlugg like passende for fest som til hverdagen. Skaper du litt mer volum eller bølger, og legger håret fra luggen litt lenger bakover, får du et preg av den typiske 70-talls luftigheten (du trenger ikke gå helt ABBA, altså). 


Du kan også sette opp håret og la de lengste delene henge løst ned rundt ansiktet. Dette gir en noe strammere look, men som likevel bevarer lekenheten uten å gå på bekostning av stil. 


Det er selvsagt flere varianter å velge mellom, og vi kan absolutt anbefale å google bilder av noen av kjendisene nevnt over i artikkelen. 

Velkommen til Adam og Eva

Selv om en gardinlugg kan virke som et enkelt løft, anbefaler vi deg virkelig ikke å gripe etter første og beste saks. La en profesjonell frisør hos oss gi ditt hår den presise finishen, slik at du får et resultat du blir fornøyd med. 

Få en gardinlugg lik stjernenes 

Er det på tide for deg å hoppe på trenden og oppdatere frisyren? Kom innom en av våre avdelinger. Blant våre frisører og ansatte har vi eksperter på både tidløs og moderne klipp, og selvsagt på hva du selv kan gjøre for å bevare hårets helse. 

Tips og råd fra våre frisører

Våre frisører vil selvsagt gi deg flere gode tips for vedlikehold og styling, samt hvordan du på best mulig måte holder liv i håret. Vi setter av god tid til deg og ditt besøk, ser sammen på hvordan vi kan oppfylle dine ønsker og gjør alt som skal til for at du går fra vår salong med resultatet du så for deg (om ikke bedre). 

Bestill time

Ønsker du å bestille en time til klipp, styling eller bare konsultasjon? Book en time ved å følge lenken under. Vi ser frem til å ta deg imot! 


BESTILL TIME