5 ting må du vite før du klipper deg

Postet av Adam og Eva Strøget den 1. Sep 2016

Ny hårklipp kan virke positivt på selvtilliten, og kan være en start på at du aldri mer vil ha en dårlig hårdag. God kommunikasjon med din frisør, vil redde deg fra en dårlig hårklipp. Det er viktig at du er ærlig om hva du ikke er komfortabel med og hva som ikke funker for deg. Vi er faglærte, men ikke tankelesere.


1. Ansiktsform

Når du vet hva slags ansiktsform du har, kan du lettere finne ut hva slags klipp som passer best for deg. Vet ikke du det, så vet vi hva som passer ditt ansikt best.



2. Hår tekstur.

Du kjenner hårteksturen din best. Hvis du har grovt, krøllete hår, kan du ikke få håret til Blake Lively med den hårteksturen du har. Ingen hårklipp kan forandre teksturen. Samme med det motsatte tekstur, hvis du har tynt, fint hår, vil du aldri ha Beyoncés tekstur og volum. Det er mulig å hjelpe håret med en god klipp og ikke minst riktige styling produkter.




3. Realisitisk
Ha realistiske forventninger. Hver gang du ser på inspirasjons bilder, vit at håret du er besatt av er sannsynligvis full av extensions, og stylet av stylister med mange timers forarbeid. Snakk heller med frisøren din om hva som er mulig for deg, klippe håret i en stil du faktisk kan opprettholde.


4. Livsstil

Tenk på din livsstil. Hvis du vet at du ikke har tid til å føhne og style håret ditt hver morgen, så bør du kanskje vurdere en klipp som ikke oppfører seg vansklig uten føhn og styling. Hvis du er den jenta/gutten som har hårstyling inn i timeplanen, så kan du gå for en mer high - vedlikehold frisyre.


5. Er du klar

Føler du deg egentlig klar for en hårklipp? Ja, hvis det er en stuss, det er aldri fint med 4 cm med dødt hår som er der bare pga den lengden du vil ha. Hvis du har hatt super langt hår hele livet, og vurderer en bob eller en pixie, tenk på det i en måned før du gjør en spontan avgjørelse. Hvis det er det eneste du tenker på når du står opp, og når du legger deg, da er du klar for det.



// Stylist Warda

Buzzfeed.com, pinterest.com, verbalslaps.com



Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.