Å ta vare på seg selv.

Postet av Helene Myhre den 17. Des 2012

Nå som det nærmer seg jul, så vil jeg ta opp et tema jeg fikk slengt i ansiktet idag.
Jeg har aldri vært noe særlig flink til å ta vare på meg selv, og lyttet til kroppen når den sier ifra.

Jeg har dog forsøkt iløpet av dette skoleåret og ikke gjøre så mye annet enn skole, og jobb i helger. Dette ender jo selvsagt med at jeg blir litt småsjuk, og det går helt fint for min del! Helt til jeg våknet søndag morgen og kunne ikke feste blikket uten at øynene hatet meg, panna var vond, kinnbeina var vonde, og jeg hadde tannpine. Bihulebetennelse rett før jul såklart! Bestemte meg for å dra til legen idag tidlig, etter utallige dampbad kvelden før + at jeg satt i sofaen og sov hele natta. Følte meg egentlig bedre da jeg stod opp, drakk en halvliter vann, kledde på meg og tok bussen innover. Etter ti min på bussen ble jeg kjempekvalm, og så forsvant hørselen..fikk tatt tak i en eldre dame ved siden av meg og mumlet at jeg ikke følte meg så bra. Hun tok tak i meg, og holdt meg fast mens jeg deiset mot gulvet. Deretter ga en mann fra seg setet og jeg følte meg litt bedre og kom til meg selv igjen. Jeg er så ufattelig glad for at noen tok vare på meg! Jeg følte meg veldig trygg og rolig i forhold til at dette var vilt fremmede mennesker, for de behandlet meg med den største medmennesklighet.

Dette fikk meg til å tenke litt over hvordan jeg bestandig har holdt på. Jeg er ikke en sånn som stresser med jul og slikt, men jeg kan tenke meg at det er mange som gjør det. Tenk om det ikke hadde vært så hyggelige mennesker på bussen, eller at det hadde skjedd på åpen gate uten at noen hadde fått det med seg?

Nei, fra nå av så skal jeg lytte til kroppen. Er jeg sjuk, så er jeg sjuk. Jeg synes det er ufattelig trist å gå glipp av skoledager, og iallefall så nærme ferien. (Da føles det igrunn bare unødvendig, siden jeg allikevel snart har fri). Jeg skulle hatt kunder både idag og i morgen, men jeg må jo bare innse at kroppen sa stopp.

Jeg håper alle sammen tar vare på seg selv og hverandre i jula, og tar seg tid til å slappe av.
Jeg skal iallefall gjøre det jeg liker best hele romjula..


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Siste fra Helene Myhre

Prøveeksamen

13.12.2012

Blogging og meg.

11.12.2012

Farging!

11.10.2012