Spørsmål og svar

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 24. Nov 2020


Er det lett å få jobb?

Det er et stort behov for frisører og lærlinger i Norge i dag. Ulike faktorer spiller inn på hvor lett det er å få seg jobb, som f.eks ditt engasjement, holdning og fravær i skoletiden. Adam og Eva Skolen har høy status hos salonger i hele landet, dette gjør at veien til fast jobb kan bli enklere.

 

Når er det opptak?

Adam og Eva Skolen har rullerende opptak. Vi oppfordrer deg til å søke så tidlig som mulig, da det er stor pågang til våre studieplasser hele året. Skolestart er i januar og august.

 

Hvordan søker jeg? 

Søknadskjema finner du her!

 

Hva skjer etter søknaden er mottatt av skolen?

Skolen behandler søknaden, og du blir deretter kontaktet for et telefon - intervju. Skolen legger vekt på motivasjon og interesse for faget.

 

Hva kreves for å komme inn?

Av formell utdanning krever vi kun at grunnskolen er gjennomført. Om du har erfaring med hår eller ikke, har ingen betydning. Når vi har mottatt søknaden din, vil vi ta kontakt med deg for et intervju. Det vi er spesielt opptatt av, er din motivasjon for å søke akkurat vår skole, dine drømmer og mål, i tillegg  til hvilke egenskaper du har som vi kan bygge videre på mens du er hos oss. Du må kunne beherske norsk godt, både muntlig og skriftlig, da undervisningen foregår på norsk.

 

Hva koster skolen?

Skolen koster kr 85.000,-. Avgiften inkluderer alt materiell som forbrukes i skoletiden, foruten skrivemateriell.

 

Er skolen støttet av Statens Lånekasse?

Adam og Eva Skolen er 100% støttet av Statens Lånekasse.

 

Hvordan får jeg svennebrev?

Det er to veier som leder til svennebrevet:

1. Lærling: Utdannelsen tar utgangspunkt i 4 år. Du får 6 måneder fratrekk fra Adam og Eva Skolen. Du får 12 mnd. fratrekk for VG1 Design og håndverk. VG2 Frisør gir 12 mnd. fratrekk. Alle andre VG1 og VG2 gir 3 mnd. hver i fratrekk.


2. § 3-5 Praktiskandidat (Også kalt privatist): Tar i utgangspunktet 5 år. Ingen krav til skolegang eller kurs. Ingen aldersgrense. Du får 6 måneder fratrekk for Adam og Eva Skolen.

Uansett modell: du må bestå en tverrfaglig eksamen (FRI3102) før du kan gå opp til svenneprøven.


Vi veileder deg fra drøm til virkelighet! Send oss en søknad i dag. Vi gleder oss til å snakke med deg!


0 Kommentar

Kommentarer

Kommentarfelt er stengt

Powered by: Bloc