Crêperie de Mari

Postet av Adam og Eva Grensen den 31. Mar 2014


- En smak av Paris, midt i Oslo!

Midt i mest hektiske tiden av julehandelen i desember, oppdaget jeg og min kjære 
Crêperie de Mari, i Torggata.
Et bittelite pannekakehus med de lifligste dufter og svosj så var vi inne,
fikk hver vår crêpe
og har vært fullstendig solgt til stedet, siden.

Nyyyyyydelige fylte pannekaker, akkurat så sunt eller usunt du ønsker deg.

De startet opp mer som et take-away sted, men har raskt blitt svært populære og har allerede ekspandert til større lokale med sitteplasser, pluss en ekstra avdeling på Løkka. 

ANBEFALES! 




Crêperie betyr pannekake-hus.
Som bakeri lager deilige brød, lager man deilige pannekaker på crêperie.
Bare pannekaker?
Ja, men det er ikke det samme som “norsk” pannekake.
Crêpe blir stekt på en plate som er 40 cm, og den er tynnere.
Crêpe er en fransk rett, som passer til å spises som både et fullt måltid og/eller dessert.
Alt avhengig av hva du velger å fylle den med.

"Fjellet"

Denne er bare så fantastisk gooooood! 
Min favoritt er med chevre og parmaskinke. YUM!! 



Crêpe ([krɛp]) er et fransk ord med to hovedbetydninger:
  • Kruset eller småkrøllet, oversatt til norsk med krepp, som i tekstilnavnet samt krepp-papir.
  • Tynne pannekaker, vanligvis stekt på begge sider. Disse selges ofte i crêperier (små kafeer med dette og gjerne galetter). Sukkerinnholdet varierer etter hva man skal servere til.
De søteste crêpene serveres med frukt, syltetøy/marmelade (fr: confiture) og krem eller crème fraîche til. Usøtet blir de servert med kjøttpålegg, bacon, røkt laks osv.De kan spises i rull eller brettet i en trekant (ofte som take-away), eller med kniv og gaffel og servert på en tallerken.


Galette
er et fransk, egentlig bretonsk, navn på forskjellige pannekakelignende kaker. Der brukes bokhvete og andre kornsorter i stedet for hvete, mens melk / vann, egg og salt er som for pannekaker
( fransk navn: Crêpes ) generelt.
Galetten ble opprinnelig til der jordsmonnet ikke tillot hvetedyrking, og mange distrikter har sine egne tradisjoner for hva som skal i røren.
I motsetning til crepene er galetten noen steder gjennomstekt fra bare en side. Galetten blir enten brukt til å rulle inn forskjellig pålegg som syltetøy, ost, salat, kjøtt, fisk – eller som underlag for speilegg og skinke. Den siste varianten er kjent som galette complete. I Rennes brukes den slik lomper brukes på Østlandet. Denne varianten ser ut til å vinne popularitet i dagens Frankrike.


Noen andre crêpe-delikatesser: 


"Dalen"



Crêpe kan seff også nytes som dessert, eller som et søtt lite mellommåltid ;)









Dette er franske pannekaker på sitt beste, og Crêperie de Mari har 2 utsalgsteder, i Oslo.


Ett ved Eldorado Kino




Og ett på Grunerløkka.

 

Crêperie de Mari sin prioritet, er smak og råvarer av topp kvalitet.


Det lille crêperiet i Torggata har noen få sitteplasser, men passer best om man skal ta med seg noe raskt eller ha en rask, liten lunsj.
Avdelingen på Grunerløkka er større og mer barne- og familievennlig.


Facebookside:
https://nb-no.facebook.com/creperiedeMari?hc_locat...
Hjemmeside:
http://creperiedemari.no/

"Fjellet" med chevre og parmaskinke er min favoritt.
Hva er din? :)


-Eva Lill / Adam og Eva Grensen 8

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.